„Festivalul” drogurilor pe drumurile Clujului după prima zi de Untold. Zece șoferi s-au ales cu dosare penale - VIDEO


Zece conducători auto au rămas fără permis de conducere după ce polițiștii clujeni i-au prins la volan sub influența substanțelor interzise. „Petrecăreții” s-au ales cu dosare penale, iar unii chiar au încercat să se sustragă de la prelevarea mostrelor biologice.

„În perioada 3-4 august a.c., în contextul desfășurării festivalului Untold, polițiștii rutieri clujeni au acționat în municipiul Cluj-Napoca și pe principalele artere județene, sub forma unor filtre rutiere. Au fost efectuate 439 de testări cu aparatele etilometru și 121 de testări cu aparatele Drugtest.

Au fost întocmite 13 dosare de cercetare penală la regimul rutier, respectiv două pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, 10 sub aspectul infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența substanțelor interzise și unul pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Totodată, au fost reținute 11 permise de conducere și 5 certificate de înmatriculare”, transmite IPJ Cluj.

Polițiștii le recomandă șoferilor să respecte regulile și indicațiile polițiștilor rutieri, iar dacă ați consumat băuturi alcoolice, alegeți alternative responsabile pentru a ajunge la destinație.

„În jurul orei 20.40, în cadrul acțiunilor derulate de polițiștii rutieri pe strada 21 Decembrie 1989, testarea cu aparatul drugtest a unui conducător auto a indicat rezultat pozitiv la cannabis. De asemenea, în urma controlului efectuat în habitaclul autoturismului au fost identificați muguri de substanță vegetală de culoare verde-olive.

Ulterior, în jurul orei 22:30, pe aceeași stradă, a fost oprită pentru control o conducătoare auto. Testarea femeii cu aparatul drugtest a indicat rezultat pozitiv pentru cannabis, iar în autoturismul condus de aceasta au fost identificați muguri de substanță vegetală de culoare verde-olive”, au precizat polițiștii.

Comentarii Facebook