Medicii de la Clinica ORL din Cluj au refuzat să trateze un copil și l-au trimis la plimbare


O mămică a relatat cum fiul ei de 5 ani nu a fost consultat de medicii de la Clinica ORL din Cluj-Napoca și trimis la plimbare, cu toate că știau că nu este serviciu de urgență pentru copii, la această specialitate. 

Femeia ne-a relatat că acum 2 săptămâni copilul a făcut otită și a ajuns la Spitalul de Copii, de pe Clinicilor, unde a aflat că în regim de urgență nu este niciun medic ORL -ist. ”Am ajuns cu copilul la Clinica ORL de adulți, din cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj. Toată lumea știe că la urgențe copii nu se acoperă această specialitate și atunci se merge la ORL Adulți. Atunci mi-au dat tratament, dar copilul mai are unele probleme și a trebuit să revin”, a relatat aceasta.

În 2 august, aceasta s-a prezentat din nou la ORL adulți. ”Am stat o oră jumătate până când au luat datele. Asistenta a intrat înăuntru și după o jumătate de oră a venit un domn de pe secție și a zis să mergem la Pediatrie, pentru că nu poate fi tratat acolo.

I-am spus: ”Să înțeleg că refuzați să preluați copilul?”, dar nu a răspuns nimic.

Am plecat și am zis că fac o sesizare. Toată lumea știe că se vine la adulți cu copilul, toți știu că este practica asta și acum 2 săptămâni am fost preluat”, a mai spus mămica

Până la urmă, familia a făcut programare la Spitalul de Copii de pe Moților și cazul a fost pus pe lista de așteptare, urmând să fie văzut săptămâna viitoare. 

La fel se întâmplă și la urgențe, la Clinica Maxilo-Faciale, unde în weekend nu este niciun medic. Un tată a avut o urgență cu fiul lui și s-a lovit de lipsurile sistemului sanitar clujean, catalogat drept unul de elită în România. 

Cluj: Copil cu o durere cruntă de dinți, UMILIT pe la spitalele clujene de stat. Tatăl: ”M-au amenințat cu paza, dacă nu plec! Mai să mă aresteze!”

Comentarii Facebook