Duminica 20 Iunie

Fără marile festivaluri, Clujul va pierde foarte mulți bani în 2020. Cum au reacționat festivalierii


Cluj-Napoca va pierde aproape 60 de milioane de euro, dacă festivalurile programate să aibă loc în această vară vor fi anulate din cauza epidemiei de coronavirus.

În 2019, festival UNTOLD a adus oraşului Cluj-Napoca un profit de peste 45 de milioane de euro în doar patru zile. La aceşti bani se adaugă alte 10 milioane de euro câştigate în urma Electric Castle şi 7,8 milioane de euro în urma TIFF. Aceşti bani se adună an de an în urma fondurilor investite de festivaluri în economia locală pentru organizare, dar şi din banii cheltuiţi de participanţi, scrie ZF.ro.

A fost amânat TIFF-ul, iar pentru celelalte evenimente mari se aşteaptă 15 mai. E adevărat, este puţin probabil ca evenimente de mare amploare să mai aibă loc având în vedere restricţiile anunţate şi prognozate, dar pe de altă parte se pot găsi modalităţi diferite şi diverse de organizare şi a acestor evenimente”, a declarat primarul Emil Boc.

Primarului crede că acest sector va trebui sprijinit pentru a trece de criză. ”În acest moment lucrăm împreună cu industria de evenimente din Cluj şi din România de a pregăti un cadru legal pentru sprijinirea acesteia, pentru că oferă foarte multe locuri de muncă, ea nu trebuie să dispară, să fie pusă la pământ. E un sector important al vieţii noastre şi nu trebuie considerat o Cenuşăreasă”, a mai spus Emil Boc.

Cei de la Untold și Neversea lucrează în continuare. ”În acest moment, festivalurile UNTOLD şi NEVERSEA nu sunt anulate. Facem tot ceea ce depinde de noi pentru a spera că şi în acest an vom reuşi să aducem bucuria festivalurilor în cele mai bune şi în cele mai sigure condiţii”, a declarat Edy Chereji, director de comunicare UNTOLD şi NEVERSEA.

Vestea bună este că nimeni nu și-a anulat vreo rezervare la hotelurile din oraș, semn că festivalierii încă mizează pe Untold.

Comentarii Facebook