FanFest, in perioada 12-14 august sub sloganul: "Salvati Rosia Montana!"


Cea de-a VI -a editie FanFest va fi organizata in perioada 12 - 14 august la Rosia Montana in exclusivitate pe baza de voluntariat.

"Timp de trei zile te poti bucura de peisajele Muntilor Apuseni, poti cunoaste istoria de 2.000 de ani a Rosiei Montane si pe oamenii locului si poti participa la numeroasele evenimente organizate cu aceasta ocazie: concerte in aer liber, spectacole de teatru, proiectii speciale de film, conferinte, tururi ghidate prin localitate si imprejurimi, targuri de produse traditionale culinare si de home-made", se arata intr-un comunicat al organizatorilor.
 
Programul FanFest 2011 cuprinde tururi ghidate, concerte in aer liber, spectacole eveniment, conferinte & workshop-uri si targuri de produse culinare traditionale si cel de produse realizate manual nu vor lipsi de la editia a VI-a a FanFest.
 
"FanFest 2011 este o oportunitate pentru experiente culturale noi - un loc unde publicul poate interactiona liber cu artistii si diferitele lor forme de manifestare creand un "muzeu fara pereti". Ii invitam pe sustinatorii campaniei sa fie alaturi de noi pentru a invata, a dansa, a canta, a se plimba si a cunoaste o lume nerabdatoare sa se lase descoperita. Astfel, ei vor realiza ceea ce Rosia Montana merita sa fie: un spatiu cultural viu, la dispozitia publicului ca parte a patrimoniului universal UNESCO", a declarat Luminita Dejeu, unul dintre organizatorii festivalului.
 
"FanFest este o reprezentare a credintei ca daca vrei, orice e posibil. Eu, ca locuitor al Rosiei Montane am ales sa lupt pentru tot ceea ce se intinde in fiecare zi in fata ochilor mei: munti, galerii romane, case de patrimoniu. Vreau ca aceste lucruri sa continue sa existe, sa traiasca, nu din amintirea unor fotografii ci prin vointa noastra, a tuturor, de a le ingriji, pastra si transmite cu mandrie unor generatii viitoare. Iar toate acestea nu se pot face nici cu jumatati de masura, nici doar la modul declarativ. Adevarul este ca in jurul Rosiei Montane au existat tot timpul oameni ca voi, care au aparat-o, si stim ca sunteti langa noi si acum, ca intotdeauna. Iar puterea dumneavoastra este si puterea mea si impreuna vom reusi sa pastram Rosia Montana", este mesajul transmis participantilor de catre Eugen David, presedintele Alburnus Maior.
 
Detalii despre cazare, transport si campare le gasiti AICI

Comentarii Facebook