Sambata 3 Decembrie

Familie sfâșiată de un Rottweiller. Animalul a atacat mai întâi băiețelul de șapte ani, apoi s-a repezit la părinți


Un băiat de 7 ani şi părinţii lui au fost atacaţi de câinele familiei, un Rottweiller, în curtea propriei locuinţe din comuna Albești Paleologu, Prahova. Toţi trei au ajuns la spital cu răni grave. Câinele ar fi fost lăsat liber prin gospodărie, iar băiatul ar fi încercat să-l hrănească.

Animalul l-a atacat pe copil, iar părinţii au intervenit şi au fost şi ei muşcaţi de câine. Micuțul a fost dus la Spitalul de Pediatrie din Ploieşti, iar medicii s-au chinuit mai bine de patru ore să-i cureţe rănile.

Copilul crede că animalul nu l-ar fi reunoscut 

Copilul le-a povestit medicilor că nu își explică de ce a fost atacat de câine și că bănuiește că nu l-a recunoscut pentru că avea hanorac și purta glugă. Și tatăl copilului va fi supus unor intervenții chirurgicale în cadrul secției de reconstrucție plastică a Spitalului Județean din Ploiești.

Părinții vor fi investigați în acest caz

Deocamdată nu a fost deschis un dosar penal, dar se fac cercetări  pentru a se vedea dacă părinții copilului au respectat prevederile legale privind deținerea câinilor periculoși sau agresivi.

Din verificări a rezultat faptul că, în seara zilei de 13 martie a.c., câinele a fost lăsat liber în curtea locuinței, atacând la un moment dat membrii familiei. La acest moment, se efectuează cercetări în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, respectiv, dacă proprietarul câinilor a respectat prevederile OUG 55/2002, privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi, urmând a se dispune măsuri în consecință”, a transmis IPJ Prahova, conform Observator.ro.


Comentarii Facebook