Fag roșu bătrân de 60 de ani și înalt de 11 metri, plantat în față la Iulius Mall FOTO


Cu ocazia lucrărilor de reamenajare a spațiului verde din zona Lacului de Vest, un fag roșu, de peste 60 de ani, a fost platat, vineri, la intrarea principală a Iulius Mall.

Copacul este impresionant prin dimensiunile sale: 11 metri înălţime, 10 tone greutate şi 4 metri lăţimea coroanei. Pentru a fi adus din Italia, fagul a necesitat un transport agabaritic, fiind folosit un trailer special. Plantarea arborelui a durat peste 3 ore, iar pentru ridicarea, manevrarea, fixarea şi ancorarea în sol a fagului a fost nevoie de o macara de 60 de tone şi de 6 persoane.

Procesul de regenerare peisagistică a zonei din proximtatea Lacului de Vest este în plină desfăşurare. Continuă plantările de arbori, printre aceştia numărându-se stejari piramidali, de mlaştină, cedri, carpeni, tei, pruni şi pini. În curând, vor ajunge la Cluj-Napoca şi autotirurile cu arbuşti, flori şi gazon. În paralel, se lucrează la dotările componentei de agrement.

Investiţia Iulius Group, în valoare de peste 500.000 de euro, presupune păstrarea şi toaletarea sălciilor existente, plantarea a aproximativ 2.000 de arbori şi arbuşti de mari dimensiuni, a 16.000 de arbuşti şi flori, a 10.000 de mp de gazon, precum şi realizarea de alei de promenadă, pistă pentru alergare, pistă pentru ciclism, spaţiu de joacă pentru copii, ponton şi debarcader.

Comentarii Facebook