Facultatea de Drept din Cluj, acuzată de ”lipsă de transparență” la un eveniment pe temele justiției

 

Asociația Profesioniștilor din Presă Cluj (APPC) acuză conducerea Facultății de Drept din Cluj de lipsă de transparență, după ce nu a invitat presa la un eveniment important.

 

APPC și-a exprimat dezacordul cu privire la lipsa de transparență în cazul conferinței “Confiscation of criminal assets: European and National perspectives”, organizată joi 28 iunie 2018, în Aula Magna a UBB de către Facultatea de Drept din cadrul universității clujene.

 

Considerăm că omisiunea de a invita presa la acest eveniment, la care au participat nume cu rezonanță din mediul juridic românesc și european, precum procurorul general al României, Augustin Lazăr și Iulia Motoc, judecător la CEDO, constituie o limitare a dreptului de informare al cetățenilor, cu atât mai mult cu cât subiectul abordat – confiscarea în dosarele penale - constituie o temă de interes larg în această perioadă în societatea românească.

 

Considerăm cu atât mai gravă lipsa de mediatizare a evenimentului cu cât diseminarea informației reprezintă o prevedere obligatorie în cazul proiectelor finanțate de Uniunea Europeană, cum este și acesta.

 

Ne exprimăm speranța că pe viitor nu vor mai exista astfel de sincope, iar evenimente de asemenea anvergură, care pot suscita interes deosebit, vor putea fi aduse în atenția opiniei publice”, precizează conducerea APPC.

 

Asociația Profesioniștilor din Presă Cluj (APPC) are în componență majoritatea jurnaliștilor clujeni.

Comentarii Facebook