Extremiștii maghiari au vopsit iarăși bornele din Munții Trascău cu steagul Ungariei

 

Bornele din Munții Trascău au fost vopsite iarăși cu steagul Ungariei, după ce doi români din Câmpia Turzii le-au revopsit în tricolor. 

 

În luna august, extremiștii din gruparea ”Mişcarea Tineretului din cele 64 de Comitate” au postat mai multe fotografii pe Facebook cu un tânăr care vopsea bornele kilometrice din Ținutul Secuiesc în culorile drapelului Ungariei. ”Tricolorul vlah a dispărut, iar roşul, albul şi verdele drapelului maghiar au revenit acolo unde le este locul, ca să vadă toată lumea. Maghiarii nu au lăsat de izbelişte Ţinutul Secuiesc! NICIODATĂ!”, au scris ei atunci.

 

Doi clujeni din Câmpia Turzii s-au dus până la limita dintre judetele Cluj (Podeni) și Rimetea (Alba) și au revopsit bornele. ”In mai putin de 24 de ore de cand am citit articolul am actionat si am remediat problema”, a spus Rareş N. Morar.

 

De această dată extremiștii maghiari au revenit. ”Aici nu e vorba de măzgăleli, ci de un simbol care reprezinta maghiarimea, semnifică existenţa secuimii în acest loc sfânt. După cum se ştie, membrii Mişcarii Tineretului din cele 64 de Comitate au reabilitat, din proprie iniţiativă, piatra secuiască de langa Torocko, care fusese vandalizată de români. Din pacate, normalitatea nu a durat prea mult”, scriu cei din gruparea maghiară Betyársereg (Oastea Haiducilor), pe site-ul său oficial şi pe contul de Facebook al organizaţiei. 

 

Pe acest cont a fost postată o fotografie cu cei care au revopsit borna, alături de mesajul ”Patrioţii au vizitat iar satul Torockó”. 

Comentarii Facebook