Miercuri 24 Aprilie

Șoferii clujeni care nu poată centura, sancționați sever! Au fost date amenzi de peste 80.000 lei


Polițiștii clujeni ai pornit o adevărată campanie de conștientizare privind utilizarea centurii de siguranță, iar șoferii prinși că nu respectă această regulă au fost amendați sever.

Pentru toţi conducătorii auto, siguranţa lor şi a pasagerilor aflaţi în maşina pe care o conduc ar trebui să fie o prioritate, din momentul în care urcă în maşină şi până când ajung la destinaţie. În acest sens, reamintim faptul că portul centurii de siguranţă nu este doar o obligaţie legală, ci şi o modalitate eficientă de a evita rănirea gravă în caz de accident.

Nefolosirea centurii de siguranţă şi/sau a altor dispozitive de retenţie omologate, de către conducătorii auto şi pasagerii din autovehicule, creşte riscul de vătămare a acestora în accidente rutiere şi agravează leziunile suferite în urma coliziunilor”, spun reprezentanții IPJ Cluj.

Totodată, oamenii legii precizează că în primele 2 săptămâni ale lunii septembrie, pe raza judeţului Cluj, s-au produs 12 accidente rutiere grave, în care 6 persoane şi-au pierdut viaţa şi 13 au fost rănite grav.

Mai mult, în cazul celor două accidente produse în săptămâna care a trecut pe DN 17, pe raza localităţii Cuzdrioara, soldate cu 4 morţi, 2 răniţi grav şi 2 răniţi uşor, s-a constatat faptul că niciuna din victime nu purta centura de siguranţă.

În perioada 16 – 21 septembrie, poliţiştii rutieri au intensificat acţiunile pe linia respectării prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă. În cadrul acțiunilor au fost esmise 500 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 80.000 de lei.

Comentarii Facebook