Vineri 3 Iulie

Expozitie de LEGO la Muzeul Etnografic Cluj FOTO


O expozitie care aduna constructii din piese LEGO realizate din peste 5.000.000 de piese, cu o greutate de circa o tona, este deschisa de marti, 15 mai, la Muzeul Etnografic din Cluj-Napoca.

Realizata in colaborare cu cu Asociatia Brickenburg si Universitatea Tehnica Cluj-Napoca, Departamentul de Mecatronica si Dinamica Masinilor, expozitia LEGO – DECENII DE ISTORIE, este cea mai mare expozitie Lego realizata vreodata intr-un muzeu din Romania.

Constructiile prezentate sunt realizate din peste 5.000.000 de piese, in greutate de aproximativ o tona, fiind desfasurate pe o suprafata de cca 120 metri patrati.

Piesele prezentate in expozitie ilustreaza tematici cum ar fi: spatii culturale si spatii muzeale, urbanism traditional si contemporan, traditii populare, dar si imbinarea tuturor acestora cu tehnologia moderna.

La standul amenajat la intrarea in cladire, CleverToys prezinta o expozitie cu vanzare cuprinzand oferte promotionale.

In cadrul acestei manifestari, in data de 18 mai, orele 15.00, cu ocazia Zilei Internationale a Muzeelor, va fi organizata conferinta cu tema Lego - mai mult decat un joc, in cadrul careia vor fi prezentate istoricul sistemului Lego si importanta sa pentru disciplinele tehnice si domeniul psihopedagogiei.

Expozitia va fi deschisa in perioada 15-20 mai 2012. Pretul unui bilet este de 3 lei.

 

Anca Baciu

Comentarii Facebook