Explozie la Sighetu Marmatiei! Vezi imagini din interiorul clubului care a explodat VIDEO

 

La clubul Eufobia din Sighetu Marmatiei s-au inregistrat doua explozii, una in noaptea de sambata spre duminica, la ora 00.30, iar a doua duminica dimineata la ora 10.00.

 

In total, 17 persoane au fost ranite, 7 la prima explozie, produsa in timp ce in discoteca erau tineri, iar alte 10 persoane, politisti, oficiali ai ISU si angajati ai firmei de gaz, in urma exploziei de duminica dimineata, de la ora 10.00.

 

Un avion militar de transport s-a deplasat la Baia Mare pentru a prelua ranitii. Secretarul de stat Raed Arafat a declarat ca medicii SMURD au transportat deja "sase persoane ranite in urma exploziei de la Sighet. Unii dintre ei pot sa va spun ca au arsuri pe o suprafata de 35-40 la suta din suprafata corpului ceea ce le pune viata in pericol. Alte persoane au suferit rani in zona fetei si a bratelor si au nevoie de chirurgie reparatorie".

Prefectul judetului Maramures, Alexandru Pocol, a declarat ca a doua explozie, de la ora 10.00 dimineata, a surprins echipele de interventie in interiorul barului avariat. "Este un paradox. Acel club nu este racordat la reteaua de alimentare cu gaze naturale. Se pare ca scurgerea de gaze a provenit de la un apartament vecin. In acel apartament avea biroul notarul public Gheorghe Sas. Ceea ce ma intriga pe mine este faptul ca echipa de interventie de la gaze avea aparatura ultra moderna de detectare a gazului, dar nu a aparut nimic pe monitoare. Apoi a fost a doua explozie in care doi militari de la ISU, doi politisti, notarul public, care a venit la fata locului, si cei din echipa de interventie de la gaze au fost raniti. Se pare ca cei de la ISU sunt mai grav raniti", a declarat  prefectul de Maramures, Alexandru Pocol.

Primarul din Sighetul Marmatiei, Eugenia Godja, a declarat ca ranitii din a doua explozie vor fi dusi la Bucuresti cu un elicopter. "Sunt aici la spital. Asteptam semnalul sa putem duce ranitii la sediul Politiei de Frontiera de unde vor fi preluati de un elicopter si dusi la Baia Mare, de unde ii va prelua avionul. Zece oameni au intrat in club pentru a evalua pagubele exploziei si a vedea de unde a provenit scurgerea de gaze. Nu stim ce s-a intamplat, dar cert este ca nu s-au respectat normele pentru astfel de situatii", a spus primarul.

Echipele de interventie au dat dovada de amatorism, iar din cele 10 persoane care faceau cercetarile, cateva sunt ranite grav. "Doua dintre acestea, seful de la gaze si adjunctul de la ISU Sighet, sunt foarte grav raniti. Alti doi sunt in stare grava. Alte cinci persoane au suferit rani, dar nu foarte grave. Suntem la spital aici. Va rog pe toti sa ne mobilizam si sa nu ii lasam. Sunt oameni tineri, intre 34 si 40 de ani. Stiu ca azi este duminica, dar ii rog pe medici din Bucuresti sa ii ajute", a afirmat Eugenia Godja.

 

Doua explozii in Sighetu Marmatiei, Maramures, la clubul Eufobia! 17 raniti: tineri si oficiali VIDEO


Comentarii Facebook