Eveniment caritabil la Bastionul Croitorilor


Un tablou al cunoscutului pictor clujean Ovidiu Avram, "Timpul pierdut", va fi vandut la licitatie la Bastionul Croitorilor din Cluj-Napoca. 

Primaria municipiului Cluj-Napoca in parteneriat cu una dintre cele mai active organizatii nonguvernamentale, Fundatia Grove-Moldovan Art Foundation Braunschweig, organizeaza un eveniment caritabil special, in scopul obtinerii de fonduri pentru persoanele virstnice din Cluj-Napoca suferinde de dementa senila.

 Presedintele Fundatiei Grove-Moldovan Art Foundation Braunschweig si totodata cetatean de onoare al municipiului Cluj-Napoca, Hans-Joachim Grove, a decis scoaterea la licitatie a unei lucrari de arta extrem de valoroase a unui cunoscut pictor clujean, in cadrul unei licitatii care va avea loc in data de 29 septembrie 2011, incepand cu ora 18.00, la Bastionul Croitorilor.

Opera de arta care urmeaza sa fie licitata este un tablou realizat de unul dintre cei mai valorosi plasticieni romani, Ovidiu Avram. O lucrare in ulei, asternuta pe o panza in tehnica mixta, "Timpul pierdut" , proprietatea Galeriei ROM-ART Braunschweig a fost prezentata in luna mai a acestui an la Berlin, ca un semnal pentru expozitia din 2012 pe care artistul clujean o pregateste iubitorilor de arta.

Licitatia va incepe de la suma de pornire de 2000 de euro, insa, data fiind valoarea si cota pictorului clujean pe piata de arta din Europa, cu siguranta suma de vanzare va fi mult mai mare.

Fondurile obtinute vor fi donate Serviciului de Asistenta Sociala din municipiul Cluj-Napoca in folosul bolnavilor de dementa senila.

Comentarii Facebook