Lucrarile la noul sediu al Inspectoratului Scolar Cluj, tergiversate din cauza Comisiei Nationale de Arheologie

Inspectoratul Scolar Cluj ar trebui sa beneficieze de un sediu nou, dupa ce cladirea in care functiona a fost preluata de Sindicatul Liber din Invatamantul Preuniversitar Cluj (SLIPC). Imobilul si o baza sportiva situata langa acesta pe strada Arges din Cluj-Napoca, nu pot fi, deocamdata, construite.

 

Motivul? Firma care a castigat licitatia, SC Construdava SRL,  a demarat lucrarile in urma cu trei luni. Dupa ce sapaturile au inceput, muncitorii au dat de vestigii arheologice.

 

In 26 iulie, in timpul sapaturilor de pe strada Arges, muncitorii au dat peste un zid roman si mai multe obiecte de ceramica din perioada romana, iar conducerea Directiei de Cultura a anuntat ca lucrarile vor fi sistate.

 

Asa ca lucrarile s-au oprit. Comisia de Arheologie Cluj a facut la scurt timp descarcarea de sarcina arheologica pentru jumatate de santier pentru ca firma de constructii sa poata continua lucrarile, dar Comisia Nationala de Arheologie a anulat hartia. 

 

Deocamdata, este programata la sfarsitul lunii septembrie o sedinta la Bucuresti a Comisiei Nationale de Arheologie in care sa se discute despre descarcarea arheologica pentru santier. Teoretic, solutia ar trebui sa fie aceeasi  pe care a dat-o reprezentanta in judet a Comisiei. Practic, orice se poate intampla.

 

Pe strada Arges din Cluj-Napoca, firma Construdava trebuie sa ridice o cladire destinata Inspectoratului Scolar Judetean Cluj si o baza sportiva care va apartine Clubului Sportiv Scolar Viitorul.

 

Lucrarile ar trebui sa fie finalizate in 24 de luni, iar valoarea acestora se ridica la 6 milioane de euro, suma care vine de la buget. Din primele zile santierul stagneaza , insa, iar daca aceasta situatie se va prelungi, costul lucrarilor ar putea sa creasca foarte mult sau beneficiarul sa  piarda finantarea de la buget.

 

Comentarii Facebook