Crima de la Igritia i-a socat si pe politistii clujeni: "L-au strangulat cu sireturile de la o pereche de adidasi" VIDEO


Crima comisa de cei doi tineri din Cluj-Napoca, in ziua de 9 septembrie, urmata de incinerarea victimei in satul Igritia, comuna Cornesti, i-a socat si pe politisti. Acestia sustin ca unul dintre suspecti, Dumitru Pop (foto2), lucra la Selgros, iar cel de-al doilea, Marian Sergiu (foto), nu avea nicio ocupatie.

Comisarul sef Valentin Rusu, seful Serviciului Investigatii Criminale, a declarat ca cei doi criminali au fost retinuti in cursul zilei de marti, 20 septembrie. "In urma cu 24 de ore, in urma unei informatii primite si a vizionarii camerelor de supraveghere dintr-o localitate aflata in apropierea locului unde a fost gasit cadavrul, s-a reusit identificarea principalilor suspecti, concomitent cu depistarea victimei", a declarat Valentin Rusu.

Anchetatorii sustin ca cei doi tineri si-au planuit fiecare pas si si-au atras victima intr-o cursa.

"Cei doi autori au actionat cu premeditare, respectiv au invitat victima la domiciliul unuia dintre autori si, in momentul in care a intrat in apartament, aceasta a fost strangulata cu ajutorul unor sireturi de la o pereche de adidasi, dupa care a fost transportata, invelita intr-o patura, in beciul imobilului in care locuiesc cei doi autori. In aceeasi noapte, victima a fost transportata cu un autoturism in localitatea Igritia, unde timp de circa 2 ore cu ajutorul unei canistre de benzina au procedat la incinerarea efectiva a cadavrului", a mai spus Valentin Rusu.

Din primele cercetari, Andrei Kurthy, de 18 ani, a fost omorat pentru ca i-ar fi spart un geam de la masina unui dintre criminali.
 
"Exista o sesizare a unui dintre cei doi autori impotriva victimei legata de o distrugere a unui autoturism si o amenintare. Mobilul crimei se pare ca acesta este. Au recunoscut fapta. Din pacate este un fapt care se intalneste foarte rar. Modul de operare si modul in care au operat cei doi autori in activitatea mea persoanala nu am vazut", a mai adaugat Valentin Rusu.

Comisarul a mai spus ca unul dintre cei doi autori cunostea localitatea Igritia, pentru ca avea acolo bunici.

 

Vezi si...

Crima din Cornesti, comisa de doi tineri din Cluj-Napoca! S-au razbunat pentru ca victima a spart un geam

Comentarii Facebook