Evaluarea Națională 2022 Cluj. Când și unde se afișează rezultatele finale


Rezultatele elevilor la Evaluarea Națională 2022 vor fi afișate în data de 23 iunie. Numele elevilor care au dat probele din cadrul Evaluării Naționale vor fi anonimizate, potrivit procedurii de comunicare a rezultatelor ce a fost trimisă de Ministerul Educației către inspectoratele școlare. Contestațiile se vor putea depune și online.

Rezultatele elevilor de la Evaluarea Națională vor fi afișate la școli, fizic, și în aplicația națională a ministerului, prin codul unic repartizat fiecărui elev la prima probă”, anunță Amalia Gurzău, inspector școlar pentru relația cu presa de la Inspectoratul Școlar Județean Cluj, pentru Știri de Cluj. 

Codurile individuale înlocuiesc numele și prenumele candidaților și sunt distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută de aceștia. Comisiile din unitățile de învățământ – centre de examen afișează rezultatele obținute la evaluarea națională înainte de etapa de depunere și soluționare a contestațiilor, la avizierul/pe website-ul unității de învățământ timp de 48 de ore. 

Amintim că primele rezultate vor fi afișate joi, 23 iunie, până la ora 14:00, conform calendarului. Contestațiile pot fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 24 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi depuse la centrul de examen sau pot fi transmise și prin mijloace electronice, la o adresă care va fi comunicată candidaților.

Comentarii Facebook