Miercuri 17 Aprilie

Pescarul considerat SPAIMA lacului Tarnița dezvăluie secretele prinderii uriașilor păstrăvi: „Metoda mea proprie”


Fostul senator PSD Cluj, apoi „refugiat” la Pro România, Vasile Ilea, reușește mereu să prindă „monștrii” din lacul Tarnița. După ce a prins un păstrav uriaș de 122 cm, mai mulți amatori de pescuit au lăsat diferite comentarii cum că peștele ar fi lostriță, însă Ilea le-a precizat că este păstrăv și le-a explicat și secretul prinderii uriașilor păstrăvi din Tarnița.

Peștele prins de mine a fost păstrăv. Sângele este, din păcate, mereu prezent atunci când sunt capturate exemplare mari de păstrăv. Metoda mea proprie de pescuit, care mi-a adus aceste capturi extraordinare, ține seama de obiceiul exemplarelor mari de a inhala nălucile dintr-o poziție oblică și nu orizontală. Acest fapt precum și drill-ul prelungit duce la o vătămare reversibilă a țesuturilor și peștele poate fi eliberat cu succes”, explică pescarul, citat de Apuseni.Info

Pescarul clujean, în final, a prezentat și chintesența tehnicii sale: „Fir întins tuturor și va sugerez motto-ul meu: dacă vrei să prinzi un pește mare, trebuie să gândești ca un pește mare”.

În data de 8 iunie, Vasile Ilea a capturat ultimul păstrăv de 122 cm, cu o undiță DAIWA MEGA FORCE. Exemplarul a fost eliberat.


Comentarii Facebook