Esca demolează parțial două case în centrul Clujului și face un mini-hotel fără locuri de parcare - FOTO


Andreea Esca și soțul ei au primit undă verde pentru a demola parțial niște imobile în ”inima” Clujului, unde urmează să facă un apart-hotel. 

Documentaţia se întocmeşte pentru stabilirea elementelor urbanistice în vederea demolării parțiale a unor imobile existente și extinderea, etajarea, reabilitarea si refațadizarea imobilului rezultat, recompartimentări interioare, împrejmuire proprietate, amenajări incintă, în conformitate cu Planul Urbanistic General, Regulamentul de Urbanism al Municipiului Cluj Napoca şi Certificatul de Urbanism nr. 1826 din 25.04.2019 emis de Primăria Municipiului Cluj Napoca. 

Beneficiarul a solicitat realizarea lucrărilor în baza Extrasului de Carte Funciară nr. 278541, 278541-C1-U2, 255952, ale terenului si imobilelor situate în localitatea Cluj Napoca, pe strada Fortăreței, nr. 2. Imobilele se află în coproprietate cu Dumitru Horia Ovidiu, Dumitru Carmen Cristina, Capata Ioan, Capata Emilia, Cutcan Marcela Ileana, Ban Dumitru, Eram Alexandre Douglas și Esca-Eram Andreea Ioana.

Suprafaţa totală a terenului este de 439.00 mp şi în prezent parcela este construită”, se arată în Planul Urbanistic de Detaliu.

Acolo sunt 9 apartamente, dintre care patru sunt deținute de Andreea Esca și Eram Alexandre. 

Proprietarii doresc demolarea corpului de clădire construit de-a lungul limitei de proprietate din est și care parazitează zidul de împrejmuire, eliberând astfel o porțiune de teren care va asigura iluminat, aerisire și o impresie generală mai bună pentru restul dezvoltării. Pe calcanul de pe latura vest se va construi un etaj nou și mansardă peste corpul subsol și parter existent, într-o manieră care va păstra intacte bolțile de cărămidă ale încăperilor existente. Pe latura din sud se va construi un corp îngust și înalt pentru scara principală de acces la noul etaj. De aici o altă scară dedicată va urca la mansardă. La fiecare nivel se va amenaja un apartament (3 apartamente în total), iar la subsol boxe de depozitare. În cadrul lucrărilor clădirea propusă va căpăta o înfățișare nouă, goluri de la parter vor fi păstrate sau închise, iar golurile părților noi vor fi într-o compoziție armonioasă cu acestea. În mare se va respecta arhitectura zonei și imaginea clasică. Acoperișul nou va fi cu panta 380 și vor fi două lucarne pentru iluminarea corespunzătoare a mansardei. Deasemenea vor fi ferestre de mansardă. Acoperișul casei scării principale este în corelație cu propunerea pentru dezvoltarea de pe Fortăreței nr. 4 ilustrat în P.U.D. aprobat cu H.C.L. nr. 958/28.11.2017, de la care preia cota cornișei și silueta acoperișului”, spun arhitecții.

Imobilul nu va avea parcări.

Conform art. 9 Staționare autovehiculelor, din certificatul de urbanism nr. 1826/25.04.2019, extras din Regulamentul Local de urbanism aferent PUG Cluj-Napoca în vigoare, având în vedere strategia de dezvoltare a municipiului, precum și conceptele naționale și internaționale privid calitatea vieții, calitatea spațiului urban și încurajarea mijloacelor de transport în comun și alternative, asigurarea locurilor de parcare nu este obligatorie. La nevoie, locuri de parcare se pot asigura prin contract de închiriere, cel mai apropiat parking public fiind parking-ul de la Primăria Cluj-Napoca”, mai spun arhitecții.

Emil Boc a fost încântat de proiect la Comisia de Urbanism a Primăriei Cluj-Napoca, unde a fost dezbătute propunerile. Mai trebuie rezolvate unele chestiuni juridice și Andreea Esca poate construi la Cluj. 

În 2017, Esca ar fi urmat să facă un hotel în toată regula

Interesant este că în 2017, în 28 noiembrie anul trecut, Consiliul Local din Cluj-Napoca a aprobat Planul Urbanistic de Detaliu care prevedea transformarea zonei de la intersecţia str. Napoca nr 17-str. Fortăreţei nr 4 într-un hotel. Acesta ar fi urmat să înglobeze și localul de la Napoca 15 și să aibă 16 locuri de parcare. Acum planurile s-au schimbat. Imobilul ce va fi construit de Esca nu mai cuprinde și restaurantul administrat de Mircea Buteanu.

a3untitled-1.jpg

Foto: Proiectul din 2017

Untitled1.jpg

Foto: Proiectul de acum

Untitled2.jpg


Comentarii Facebook