Era sau NU în misiune poliția la accidentul din Piața Avram Iancu! O femeie a cărei identitate autoritățile NU o dezvăluie fuge din mașină - VIDEO


Procurorii din Cluj trebuie să lămurească ce s-a întâmplat, în 15 noiembrie, la intersecția Bulevardului Eroilor și Piața Avram Iancu. Atunci, o mașină de poliție cu girofar și semnale luminoase pornite a intrat într-un șofer. 

Polițiștii au spus că sunt în misiune, dar imaginile de pe camerele de bord arată că o persoană de sex feminim, cu o sacoșă în mână coboară din mașina de poliție și fuge. 

Polițiștii au fost de acord cu amiabila, dar apoi au spus că au fost în misiune

În dimineața zilei de 15 noiembrie 2021, în jurul orelor 8,30, mă deplasam cu autoturismul proprietate personală, marca Citroen C5, din direcția străzii Eroilor spre strada Dorobanților, din Cluj-Napoca.

Am oprit la semaforul de la intersecția străzii Eroilor, cu Piața Ștefan cel Mare, acesta având culoarea roșie.

După schimbarea culorii semaforului, am procedat la deplasarea pe sensul de mers - strada Dorobanților. Ajungând la intersecția cu Piața Avram Iancu, am fost acroșat de o mașină de poliție în partea stânga față a autoturismului.

Autoutilitara de poliție avea semnalele luminoase pornite - girofar și venea din zona străzii Cuza Vodă - Prefectură.

SOCIAL Cluj: O mașină de poliție a fost implicată într-un accident rutier în Piața Avram Iancu

În urma impactului, mașina de poliție a fost proiectată în zona trecerii de pietoni din fața Teatrului Național, fiind practic întoarsă din direcția de mers, în urma impactului cu autoturismul meu. 

Imediat după impact, de pe bancheta spate a autoturismului a coborât o persoană de sex feminin, care s-a îndreptat în mare grabă spre Piața Cipariu. 

De pe locurile din față ale autospecialei au coborât doi agenți de poliție. 

Am stabilit cu conducătorul autoturismului MAI, respectiv Rob Alin Daniel, să încheiem constatarea accidentului prin procedura amiabilă. 

Urmare a întocmirii dosarului de daune, la data de 26 noiembrie 2021, am primit răspuns de la societatea de asigurări Allianz Țiriac Asigurări că autospeciala de poliție era în misiune potrivit art 61 din OUG 195/2002, apreciindu-se că eu aș fi vinovat de producerea accidentului, prin neacordare de prioritate unui autovehicul MAI aflat în misiune. 

Am revenit cu lămuriri cu privire la misiunea în care s-ar fi aflat agenții de poliție, iar societatea de asigurări m-a îndrumat să cer mai multe date de la Secția 4 Poliție Cluj-Napoca.

Cu privire la aspectele penale semnalate în prezenta, respectiv faptul că agenții de poliție se aflau în misiune - în sensul ar. 61 din OUG 195/2002, este cert că de pe bancheta din spate a autovehiculului cobora acea persoană de sex feminin - posibil soția vreunuia dintre agenți - și care părăsește în grabă locul accidentului.

Din vizionarea imaginilor se poate observa că femeia nu este cadru MAI - nu este îmbrăcată în uniformă de poliție”, a relatat Mihai Fărcaș, șoferul Citroenului. 

Acesta a cerut Primăriei Cluj-Napoca furnizarea de imagini de pe camerele de supraveghere, iar acestea au fost stocate. 

Poliția Cluj face pe taxiul?

Conform unor surse, agenții ar fi spus că femeia este o colegă de-a lor, care ducea ceva acte la Tribunal. Interesant este de aflat că un echipaj de poliție aflat în misiune face misiuni de taxi!

În plus, de ce femeia s-a îndreptat spre Piața Cipariu, după ce a fugit din mașină, pentru că Teatrul este în altă direcție! De asemenea, este interesant cum ar fi lăsat-o pe femeie la Teatru, dacă misiunea poliției era în zona Calea Turzii?

La aceste întrebări va răspunde numai ancheta procurorilor. 

Avocatul șoferului cere să se afle identitatea femeii

Avocatul șoferului, Alin Irimieș, cere să se lămurească mai multe aspecte. ”Care era misiunea în care se afla echipajul de poliție prezent în autospeciala MAI, în data de 15 noiembrie 2021? Care era componența echipajului aflat în misiune? Indiferent care ar fi fost eventuala misiune a agenților de poliție, persoana civilă care fuge de din autospeciala de poliție, după accident, nu avea ce să caute în mașina MAI, în cursul misiunii. Se impune a se verifica dacă a existat această misiune. Dacă răspunsul este ”Da”, trebuie stabilit care era misiunea care impune folosirea semnalelor acustice și luminoase în data de 15 noiembrie 2021 și, de asemenea, componența echipajului. De asemenea, trebuie stabilit cine era personajul de sex feminin din mașina de poliție și ce căuta într-o eventuală misiune”, a spus avocatul. 

Poliția spune că dosarul este la parchet și este ”nepublic”

Precizăm faptul că evenimentul rutier la care faceți referire a fost soldat doar cu pagube materiale, nefiind persoane rănite în urma producerii acestuia, conducătorii celor două autoturisme completând formularul de constatare amiabilă de accident, astfel împrejurările producerii accidentului în cauză nemaifiind cercetate de către poliția rutieră.

VIDEO - Momentul când mașina de poliție a fost lovită în Piața Avram Iancu, filmat de un alt șofer

Cu privire la celelalte întrebări ale solicitării dumneavoastră (Care era misiunea, cine era femeia transportată), menționăm existența unui dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, care vizează infracțiuni de abuz în serviciu și fals intelectual, iar în conformitate cu prevederile art.285 alin.2 din Codul de Procedură Penală: ”Procedura din cursul urmăririi penale este nepublică”, a precizat Poliția Cluj.

Șoferul din Citroen a făcut plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca pentru a lămuri aceste suspiciuni. 

Comentarii Facebook