Atenție! Circulația este îngreunată pe mai multe drumuri din județul Cluj. Este cod galben de polei în zonele de munte


Consiliul Judeţean Cluj informează șoferii în legătură cu faptul că, în cursul zilei de marți, 15 februarie, pe raza județului Cluj nu există drumuri blocate sau închise, dar pe mai multe zone de drum circulația se desfășoară anevoios din pricină poleiului format pe suprafața asfalturlui. 

Din cauza temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate pe parcursul nopții, mai multe drumuri județene din zona de munte au fost afectate de polei, circulația rutieră fiind îngreunată. 

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de luni, 14 februarie, s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 17 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin și Gilău. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 9 utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 13 drumuri judeţene, cu 5 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 70 de tone de material antiderapant, inclusiv sare”, declară Consiliul Județean Cluj.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 4 drumuri judeţene, cu 3 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 4 drumuri judeţene, cu 4 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 35 de tone de material antiderapant, inclusiv sare”, au mai declarat reprezentanții Consiliului Județean Cluj. 

Pe drumurile judeţene situate în zonele Gherla și Dej, intervențiile specifice activității de iarnă în cursul ultimelor 24 de ore au fost minime, de verificare a stării drumurilor și condițiilor de circulație, nefiind necesară folosirea de material antiderapant”, au încheiat aceștia declarația. 

Se acționează în continuare cu utilaje și materiale antiderapante, pentru a combate stratul de gheață format pe carosabil. Se efectuează revizii pe mai multe drumuri județene pentru a se verifica starea șoselelor, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.


Comentarii Facebook