Emil Boc TACE în scandalul hainelor de lux cumpărate de Sala Polivalentă Cluj. Directorul Ionuț Rusu e pe plajă, în Grecia - FOTO


Anchetele Știri de Cluj în privința neregulilor de la Sala Polivalentă:

Emil Boc tace mâlc pe marginea scandalului iscat de sumele cheltuite de Sala Polivalentă pe haine de lux, în pandemie. Directorul Ionuț Rusu e în Grecia la plajă, iar la întoarcere va fi audiat de președintele Consiliului de Administrație, Petru Călian.

Știri de Cluj l-a contactat joi și vineri pe primarul Emil Boc, care conduce de facto Sala Polivalentă și care l-a susținut pe tânărul Ionuț Rusu în funcția de director, pentru a da o ”șansă tinerilor”. Tânărul ajuns director s-a apucat să cheltuie banii Sălii Polivalente pe haine de lux, de la cel mai scump magazin din Vivo!, fără să îi pese că instituția publică, subordonată Primăriei, are probleme financiare, a redus salariile și a dat oameni afară.

Știri de Cluj i-a transmis și un mesaj primarului Emil Boc, prin care i-a cerut să lămurească ce va face exact pentru a verifica cum a fost posibil ca o instituție din subordinea Primăriei să cheltuie 10.000 de lei pe haine de lux, în pandemie și criză, când nu a avut deloc activitate. Acesta spunea după alegerile locale din septembrie 2020 că nu mai este loc pentru jumătăți de măsură și că oamenii așteaptă de la politicienii liberali performanță și respectarea legii. Ionuț Rusu câștiga, chiar atunci, un mandat de consilier județean. 

Petru Călian, președintele Consiliului de Administrație, a spus că nu a discutat deloc cu primarul Emil Boc, pentru că nu și-a ”permis să îl deranjeze”. ”O să convocăm o ședință a Consiliului de Administrație. Acolo se iau deciziile. Eu nu conduc executivul Sălii Polivalente. Am cerut să ni se facă un raport cu toate facturile și cheltuielile. Domnul Ionuț Rusu va fi audiat și va explica cum au fost aprobate aceste cheltuieli și de ce. Acum este în concediu, dar când va reveni, vom organiza Consiliul de Administrație”, a mai spus Petru Călian. 

Lista hainelor cumpărate de Sala Polivalentă, la dispoziția directorului Ionuț Rusu, în ianuarie 2021, de la cel mai scump magazin din Cluj: Peek & Cloppenburg / Vivo!:

1. Cămașă Polo Ralph - 629 lei

2. Jeans Boss - 779  lei

3. Jerseu Boss - 989 lei

4. Hanorac Boss - 729 lei

5. Hanorac Noss - 499 lei

6. Jeans Joop! - 359 de lei

7. Hanorac Boss - 319 lei

8. Jachetă Wellensteyn - 1399 lei

9. Hanorac Boss - 979 lei

10. Costum Boss + pantaloni Boss - 679 lei

Pentru o femei s-au cumpărat alte două articole scumpe: 

1. Jachetă Wellensteyn - 1199 lei 

2. Bluză Ralph Lauren - 183 lei

Culmea este că Sala Polivalentă este închisă de un an, are pierderi, a tăiat salariile angajaților și a dat și oameni afară. Cu toate acestea, banii publici sunt topiți pe obiecte vestimentare de lux, de care nu este nevoie.

Fosta iubită a lui Ionuț Rusu, Cristina Petrovici, managerul de relații publice al Sălii Polivalente Cluj, a dat următoarea explicație pentru cumpărăturile făcute: ”Articolele vestimentare menționate de dvs. sunt achiziţionate din magazine din rețeaua comercială publică, criteriul de achiziție fiind calitatea şi durabilitatea”.

Nu a răspuns, însă, la întrebările adresate de reporterul Știri de Cluj: ”Cine a autorizat aceste cumpărături? Cine a primit aceste haine? Care a fost scopul pentru care s-au cumpărat?”.

Citește mai jos toată ancheta publicată în exclusivitate de Știri de Cluj și vezi facturile care arată negru pe alb cum au fost cheltuiți banii publici. 

REVOLTĂTOR! În pandemie, directorul PNL -ist al Sălii Polivalente Cluj ”sparge” banii PUBLICI, pe haine de lux, la cel mai scump magazin din Cluj

Comentarii Facebook