Cluj: Hoții de lemne lovesc din nou! Amenzi de mii de lei pentru transport ilegal de lemne- FOTO


Polițiștii clujeni au descoperit, în comuna Apahida, o societatea comercială care deținea 4.07 mc material lemnos, fără documente legale de proveniență.

Amendă de 5.000 de lei pentru traficul lemnului

Ca urmare a verificărilor întreprinse la prima societate comercială, cu punct de lucru  pe raza comunei Apahida, a reieșit faptul că o cantitate de 4,07 mc cherestea, esență rășinoase, a fost expediată fără documente legale de proveniență. Astfel, societatea  a fost sancționată cu amenda în valoare de 5.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, fiind dispusă totodată confiscarea valorică a întregii cantități de material lemnos pentru care nu existau documentele prevăzute de lege.

Traficul lemnului, un obicei și în municipiu

Totodată, cu ocazia controalelor efectuate la cea de-a doua societate de comercializare și transport a materialului lemnos, cu punct de lucru pe raza municipiului Cluj-Napoca, s-a stabilit faptul că aceasta a expediat cantitatea de 4,25 mc cherestea, esență rășinoase, fără documente legale de proveniență. 

Și în această situație, a fost aplicată o sancțiune în acord cu Legea 171/2010, fiind confiscată valoric cantitatea de 4,25 mc material lemnos”, conform IPJ Cluj.

lemn1.jpg

Comentarii Facebook