Biciclist clujean amendat la ieșire din Parcul Mare, deși era pe carosabil, pentru că a ”comentat”. Alți 10 au luat avertisment - FOTO


Un clujean reclamă că a fost amendat abuziv la ieșire din Parcul Mare, deși se afla pe carosabil așa cum prevede legea și nu pe trotuar, ca și ceilalți bicicliști care au primit avertismente în masă.

Miercuri după-amiaza ”Poliția (Rutieră) făcea "razie" (filtru) la bicicliști, - practic îi vânau pe toți biciclistii care ieșeau din Parcul Mare - probabil acțiune tematică de conștientizare.

Toți cei din imagine, plus încă cativa care nu se vad, inclusiv subsemnatul, au fost opriți.  la un moment dat eram vreo 10. Pentru ca circulau pe trotuar. 

Eu veneam pe linia de tramvai - am ieșit din parc și am luat-o pe drum. Nici nu i-am sesizat pana cand efectiv agentul (din imagine) a întins mâna în fața mea și m-a oprit.

Eram destul de convins ca e o acțiune legată de furturile de biciclete, reclamate din greu și cu rezultate slabe.

Mi-a cerut actele - m-am prins ca era vorba de umblatul cu bicicleta pe trotuar. I-am spus ca pe mine m-a oprit pe carosabil, inițial s-a uitat la mine ca la un extraterestru - mi s-a părut ca habar nu avea.  După aceea a zis ca m-a văzut el cand am ieșit din parc pe trotuar (nici nu poți ieși direct pe trotuar din parc, e o alee intai, trotuarul e după, în fine, detalii). I-am explicat ca da, de acolo am ieșit, dar m-am dus frumos direct pe carosabil.

Rezultatul: la TOȚI cei de acolo le-a dat avertisment, pe mine m-a amendat. Cand l-am întrebat de ce m-a amendat, mi-a răspuns cu ciuda și bucurie în același timp: "Pe tine te-am amendat, pentru ca tu ai comentat!" (eu am vorbit tot timpul al pers a 3-a plural).

Sunt convins ca asemenea specimen nu va avea "sange" sa repete "explicația" în fața superiorilor așa cum mi-a aruncat-o mie, dar sunt foarte curios cum va explica faptul ca din 6-7 procese verbale în care a scris exact același lucru la contraventie (și sunt convins ca sunt de fapt multe altele anterior) majoritatea sunt cu avertisment și unul cu amenda.

#PentrucaasavreauIO! El, agentul de 20 de ani, cu salariu nici nu are habar cat de mare, fata de oameni care lucrează din greu,  și care vrea sa iasă la pensie la 40 de ani, ca sa ia pensie dintr-aceea "speciala", dacă se poate.

Din păcate polițiștii nu au fost încă dotați cu body cam (bine ca au spart o gramada de milioane pe pistoale noi), mi-ar fi folosit filmarea. Eu nu am apucat sa reactionez și cand am pornit telefonul și l-am pus să repete a fugit la mașină și m-a amenințat ca imi da încă o amendă pentru trecerea străzii prin loc nemarcat. (Poate mă mai trezesc cu o amendă).

Bodycam-ul e OBLIGATORIU URGENT - și nu numai pentru protectia lor, ci și a cetățenilor confruntați cu asemenea specimene.

PS Sunt curios de unde a pornit aceasta campanie agresiva. Intuiția mea este ca e legată de plângerile referitoare la trotinetele electrice - și mobilizarea lui Emil Boc de a "rezolva" situația. La gramada iau pe toata lumea, pentru ca pt acești indivizi (puțin invatati cu civilizatia urbana) considera ca mersul cu bicicleta e o distracție și ca sa nu se mai planga nimeni, ca în Cluj biciclistii chiar au pe unde sa circule si au toate drepturile (!). 

PPS Conform legislației orice copil care circula cu bicicleta, tricicleta - nu conteaza - pe trotuar este contravenient. Pe carosabil are voie doar peste 16 ani. Sunt curios pe unde isi invata ăștia copiii sa se dea cu bicicletele?

LE Acum vad ca niciunul nu purta masca. Ia sa vedem și asta”, a relatat clujeanul.

Comentarii Facebook