Emil Boc despre BAC -ul 2011: S-au cernut valorile. "Ai carte, ai parte!" VIDEO


Premierul Emil Boc a declarat ca examenul de Bacalaureat din acest an a cernut valorile si a dat valoare diplomei obtinute. "Nu au mai fost toti la gramada, cei care au invatat cu cei care nu au invatat".

Emil Boc a declarat, sambata, la Cluj, ca le multumeste elevilor de zece si celor care au promovat Bac- ul, dar si profesorilor.

"Ca prim-ministru, as vrea si eu sa ii felicit pe cei care au luat Bac -ul, pe cei care au obtinut nota zece si sa le spun ca acum cei care au invatat pot sa aiba recunoasterea muncii lor si ca efortul lor este rasplatit si nu mai este toata lumea la gramada, ca ai invatat sau ca nu ai invatat ai trecut Bacalaureatul si primesti un titlu, care dupa aceea nu are prea mare importanta. Prima data se cern valorile, se respecta competenta si o diploma incepe sa prinda consistenta, sa aiba valoare pe piata muncii", a declarat premierul Emil Boc.

Primul ministru a avut cuvinte de lauda si la adresa profesorilor, care au fost mai importanti ca sistemul de supraveghere video.

"Vreau sa le multumesc profesorilor care au respectat exigentele cerute de minister si de catre guvern. Fara rolul profesorilor acest lucru nu s-ar fi putut realiza, indiferent daca existau sau nu camere de luat vederi. Nu acelea au fost decisive. Eu cred ca munca profesorilor si exigentele si standardele impuse si respectate au determinat aceasta poza a zilei, o poza nedeformata, o poza apropiata de realitatea pe care o avem si pe care nu trebuie sa o cosmetizam, ci dimpotriva sa o privim cu maxima atentie si sa vedem ce se poate imbunatati de aici inainte", a mai spus Emil Boc.

Celor care au picat Bac -ul, premierul le-a transmis sa nu se ingrijoreze, ci sa "puna burta pe carte".

"Vreau sa le spun celor care au picat bacalaureatul ca intotdeauna exista o a doua sansa si ca prin invatare, prin munca, prin burta de carte, cum se spune in popor, se poate recupera ceea ce s-a pierdut in lunile iunie si iulie. Nu este sfarsitul lumii daca ai picat un examen. Fiecare dintre noi, la un moment dat in viata, a picat un examen sau a avut un rezultat nefavorabil, dar acest lucru se poate recupera prin munca. Acesta este mesajul pe care vrem sa il dam: 'Daca muncesti poti sa ai rezultate si sunt recunoscute de catre societate aceste lucruri". De aceea eu incurajez performanta, voi sustine competentele si ma voi pronunta pentru mentinerea in continuare a standardelor impuse in invatamant, asa cum de altfel le-am cerut in legea educatiei nationale", a mai adaugat Emil Boc.

Premierul si-a incheiat mesajul cu un proverb: "Fiecare trebuie sa intelegea ca aceasta vorba din popor: 'Ai carte, ai parte!', este un lucru sanatos".

 

Vezi si...

Emil Boc a luat 9,25 la BAC. Vezi ce note a luat pe materii VIDEO

Emil Boc le-a spus jurnalistilor din Cluj sa nu-l tot intrebe cand isi da afara ministrii incompetenti VIDEO

Comentarii Facebook