Emil Boc către șoferi: Desființăm treptat parcări și garaje, pentru că pietonii au prioritate, nu mașinile


Primarul Emil Boc a confirmat că pe strada Mamaia, închisă pentru refacere, vor fi desființate o parte din parcări. El a spus că treptat, oriunde se poate, se va face la fel, pentru că prioritate au pietonii, nu mașinile. 

Am deschis circulația cu dublu sens pe strada General Dragalina, pentru a se putea circula până când se termină lucrările pe strada Mamaia. 

Lucrarea trebuie să fie gata în 2023 cu toate malurile Someșului. 

O parte dintre parcări vor dispărea și se vor crea spații pentru pietoni, pentru ca pietonii să aibă prioritate în oraș și nu mașinile. Asta este o realitate. De asta desființăm și garajele și luăm de la pietoni și dăm la mașini. Este o politică pe care ne-am asumat-o, așa, treptat, în locurile unde se poate, după maniera asta europeană, de a aduce calitatea vieții mai bună pentru cetățeni. Invers, oricât ai demola și oricât ai lărgi nu îți va ajunge pentru mașini. 

Vrei să mărești de la 4 benzi la 8 benzi o stradă, cu siguranță că într-o lună de zile va fi plină cu mașini. Acolo nu există limită. Invers trebuie să existe o politică rațională de a modela structuri urbane, unde să poți să mărești calitatea vieții pentru oameni”, a declarat primarul Emil Boc, la Napoca FM.

Pe strada Mamaia dispar locurile de parcare. Pe strada Dragalina, vor îngusta benzile

Comentarii Facebook