Elevii maghiari din Cluj au comemorat cu torțe martirii Revoluției de la 1956 din Ungaria - VIDEO și FOTO

 

Uniunea Elevilor Maghiari din județul Cluj a organizat, marți seara, de la ora 18.30, un spectacol artistic, urmat de un marș cu torțe până în Cimitirul Central, în memoria martirilor Revoluției de la 1956 din Ungaria. 

 

Ne amintim de Revoluția din 1956. De ce s-a întâmplat în Ungaria și în România. În Ungaria mai mulți elevi si-au dat viața pentru libertate și chiar și în România au fost încercări pentru a opri comunismul, dar liderii au fost arestați înainte de a face ceva. Ne amintim de cei care au murit în Ungaria pentru libertate”, a spus Szima Reka, organizator al evenimentului din partea Uniunii Elevilor Maghiari din Cluj.

 

După spectacolul susținut în fața Casei Matei, elevii maghiari, dar și câțiva lideri ai UDMR și deținuți politici maghiari, au pornit într-un marș cu torțe spre Cimitirul Central. Ei s-au oprit la mormântul lui Dsida Jeno, un poet maghiar, unde au fost depuse coroane de flori și au fost recitate poezii.

 

Tot marți, 23 octombrie, în Parcul Central ”Simion Bărnuțiu” au fost depuse coroane de flori la monumentul riicat în cinstea luptei anticomuniste. 

 

Ungurii au comemorat la Cluj Revoluţia Maghiară - FOTO și VIDEO

Comentarii Facebook