Ungurii au comemorat la Cluj Revoluţia Maghiară - FOTO și VIDEO

 

Maghiarii din Cluj-Napoca au comemorat în Parcul Central Revoluţia antisovietică şi anticomunistă din anul 1956. La eveniment a participat consulului Ungariei la Cluj, Magdo Janos, şi a viceprimarului Horvath Anna. 

 

La monumentul ridicat în cinstea luptei anticomuniste, care a şi stârnit mari controverse etnice la data dezvelirii lui, mai multe personalităţi şi reprezentanţi ai maghiarilor din Cluj, dar şi foşti deţinuţi politici, au depus coroane de flori. La eveniment au asistat peste 100 de persoane. 

 

Este vorba de ziua libertăţii pentru maghiari, când vorbim de 23 octombrie, atunci când o mare parte din populaţia Ungariei, nu numai din Budapesta, ci şi din alte oraşe, s-a răsculat şi a început să lupte pentru libertate, de care au fost privaţi ani de zile”, a declarat Magdo Janos, consulul Ungariei la Cluj.

 

Revoluţia maghiară a avut urmări şi în România, mai exact în Transilvania, unde ungurii au început şi ei lupta impotriva socialismului. ”Acest eveniment a avut repercusiuni nu doar in Ungaria, ci şi aici în România, mai exact în Transilvania, la Cluj”, a mai adăugat consulul Ungariei.

 

Discursurile personalităţilor prezente au fost ţinute integral în ungureşte. 

Comentarii Facebook