Elevii din Cluj au primit numai frânturi din bursa pe luna ianuarie


Elevii clujeni au primit numai frânturi din bursa pe luna ianuarie 2022, fără ca cineva să le explice ce se întâmplă de ce nu au primit bursa majorată, așa cum anunța ministrul Educației, Sorin Câmpeanu. 

Un elev ne-a spus că s-ar fi așteptat deja să primească deja 200 de lei, pentru bursa de merita, având în vedere că are media mai mare de 9.50. ”Nu știu cum, dar mie mi-au intrat 46 de lei bursa de merit. Nu doar mie, ci la toți colegii care am avut media peste 9.50. Ce face Câmpeanu de ce ne tot minte?”, ne-a spus un elev. 

Primăria Cluj-Napoca este cea care virează banii de burse școlilor, care le distribuie elevilor. Explicația este că s-au dat bursele numai pentru perioada 1-16 ianuarie. 

Consiliul Local aprobă bugetul fiecărei unități de învățământ la începutul anului și fiecare unitate de învățământ și-l gestionează. Școlile își întocmesc statele de plată aferente burselor, pe care le calculează în funcție de vacanțe și de zilele libere legale. Bursele primite în februarie sunt aferente semestrului I, care s-a încheiat în 14 ianuarie și cuantumului vechi, aprobat prin HCL nr. 605/2021. Pentru semestrul II, nu a fost încă aprobat numărul de burse, care vor fi acordate în conformitate cu noile reglementări legale, urmând să se aprobe în ședința viitoare a Consiliu Local”, au spus reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca. 

Directorul Liceului Teoretic ”Nicolae Bălcescu”, Marinela Violeta Zamfir, a explicat că s-au plătit bursele până la finalul semestrului 1, adică până la jumătatea lunii ianuarie.

Din semestrul al doilea, bursele vor crește și vor fi recalculate, a mai spus directorul. Pentru acordarea burselor de merit, media a crescut de la 8.50 la 9.50.

Liceul avea 1009 elevi cu burse de merit (peste 8.50), iar acum vor fi 964 burse, o dată cu creșterea la 9,50 a mediei.

Cu cât cresc bursele școlare în Cluj. Majorarea se aplică din semestrul al doilea al anului 2022 - FOTO

Comentarii Facebook