Marti 31 Ianuarie

Tanchiștii turdeni au fost scoşi la instrucţie în poligon. Militarii din Turda se pregătesc pentru posibilul război din Ucraina


Războiul bate la porţile Ucrainei, iar în România NATO a trimis deja trupe suplimentare. Tensiunile din ce în ce mai mari la granița Ucrainei cu Rusia au determinat autoritățile țării noastre să înceapă să ia măsuri cât se poate de seriose. Astfel că, militarii tanchişti din Turda au făcut de curând instrucţie în poligonul de la Bogata.

Misiunile tanchiștilor turdeni în poligonul de la Bogata se intensifică. În aceste zile au avut loc noi sesiuni de instrucție cu diverse exerciții tactice, a anunţat turdanews.net

Este vorba despre Militarii Batalionului 814 Tancuri ,,Mihai Vodă”, care au executat un exercițiu de antrenament în teren de tip FTX (Field Training Exercise) în poligonul Bogata-Stejeriș din garnizoana Turda.

Scopul exercițiului l-a constituit realizarea coeziunii între membrii echipajului, dar și consolidarea deprinderilor în exploatarea tehnicii din dotare, în câmpul tactic”,  informează Divizia 4 Infanterie Gemina.

Tot în poligonul de la Bogata au avut loc recent trageri cu aruncătorul de grenade A.G.-7.  Tanchiștii au avut ocazia nu doar să-și perfecționeze deprinderile în folosirea acestui tip de armament dar și să știe care este, pe câmpul de luptă inamicul „coloșilor de fier” pe care îi deservesc.

Zilele trecute, Rusia a făcut primul pas, printr-un plan mai amplu, spre pornirea unei invazii asupra Ucrainei. Secretarul General Adjunct NATO, Mircea Geoană, spune că alianța (NATO) se așteaptă ca Rusia să își continue mișcările de trupe. 

Geoană a spus într-un interviu la digi24.ro că din această cauză NATO va trimite mai mulți militari în Europa de Est, iar grupul de luptă din România va fi operaționalizat mai rapid.


Comentarii Facebook