E.ON Gaz schimba contoarele de gaz de pe strada Retezat fara sa ii anunte pe proprietari FOTO


Clujenii care locuiesc pe strada Retezat, din cartierul Manastur, s-au trezit dimineata cu gazul taiat si cu echipele de muncitori care schimbau contoarele din blocuri.

"Eu locuiesc pe strada Retezat, nr. 3, bloc T2, si am vazut dimineata echipele de muncitori care se pregateau sa schimbe contoarele, fara sa ne anunte din timp. Am reactionat si am inchis centrala pana sa nu taie ei gazul. Este anormal sa nu ne anunte. Vecinii care erau plecati de acasa ce mai pot face? Poate se strica centralele termice, pot aparea alte probleme", ne-a spus Maria Campean.

Femeia a incercat sa stea de vorba cu echipele de muncitori de la E.ON Gaz, dar raspunsul a fost ca: "Nu trebuie sa anuntam din timp. Nu este niciun pericol!". "Asta e raspuns de Dorel nu de muncitor responsabil. Unul de asta a lucrat si in ceva judet din Moldova, unde au legat la contorul de gaz conducta de apa. Nu se poate sa se lucreze asa pe banii nostri", a mai spus Maria Campean.

Reprezentantii E.ON Gaz Distributie au anuntat ca firma "investeste anual sume importante pentru achizitia de contoare de gaze naturale, acestea fiind destinate atat noilor consumatori care se racordeaza la reteaua de gaz cat si pentru inlocuirea de contoare.

Precizam ca tipurile de contoare care pot fi utilizate, precum si activitatea de inlocuire a acestora sunt reglementate prin norme specifice de catre autoritatea in domeniu, respectiv Biroul Roman de Metrologie Legala.

Echipele E.ON Gaz Distributie desfasoara  la acest moment activitati specifice de inlocuire a contoarelor de gaz pe strada Retezat din municipiul Cluj Napoca, operatiune care, estimam, va fi finalizata saptamana viitoare".

Oficialii companiei nu recunosc ca oamenii nu au fost instiintati de schimbarea contoarelor de gaz. "In cazul in care din diverse motive consumatorii nu sunt la domiciliu la data la care se efectueaza aceste operatiuni, acestia sunt rugati sa ne contacteze pentru reprogramarea lucrarilor de luni pana vineri, intre orele 7.30 si 16.00 la numarul de telefon 0364.403.449".

Realitatea din teren ii contrazice, pentru ca locatarii din blocul de pe strada Retezat nr 3, care nu au fost gasiti acasa, au primit in usa procesele verbale de citire a indexului si de schimbare a contorului de gaz.

Horea Soica

Comentarii Facebook