Constructia noului sediu ISJ Cluj ar putea incepe doar in 2012! Arheologii nu au fost platiti aproape 2 luni


Constructia noului sediu al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Cluj si a unei sali de sport ar putea incepe abia in primavara anului 2012. Santierul arheologic a fost blocat aproape 2 luni deoarece muncitorii nu si-au primit salariile.

Reprezentantii ISJ Cluj au declarat ca au reusit sa achite abia in luna noiembrie salariilor restante ale celor 9 oameni care lucreaza pe santierul arheologic. "Am platit pe lunile august, septembrie si octombrie, asa ca lucrurile sunt in ordine si se poate continua activitatea", a declarat Horia Corchis, purtatorul de cuvant al ISJ Cluj.

Muncitorii de pe santierul arheologic au intrerupt activitatea timp de apoape doua luni, din 1 octombrie si 20 noiembrie, nemultumiti ca nu au fost platiti pentru munca lor.

"Pana in acest moment am fi terminat, dar pentru ca muncitorii nu au fost platiti s-a facut o luna si jumatate de pauza. Deocamdata s-au reluat lucrarile, dar daca pamantul va ingheta va trebui sa continuam descarcarea arhelogica la primavara", a declarat arheologul sef Emilian Bota.

La finalul lunii iulie, lucrarile la viitorul sediu al ISJ Cluj au fost sistate ca urmare a unor descoperiri arheologice. Citeste AICI detalii.

Un zid roman si mai multe obiecte de ceramica din perioada romana au fost descoperite pe strada Arges, pe un teren situat in spatele Bisericii Reformate de pe 21 Decembrie 1989.

Directorul Directiei Judetene de Cultura, Leonard Horvath, a declarat la acea data ca descoperirea a fost facuta in timp ce muncitorii lucrau la fundatia viitorului sediu al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Cluj.

"S-au descoperit niste vestigii de pe vremea romana si medievala. Este vorba despre un zid din perioada romana si un strat de obiecte din ceramica din perioada medievala. In acea zona a fost si o biserica. De aceea, arheologii cred ca ar putea fi vorba si despre un cimitir medieval in acea zona", a declarat Leonard Horvath.

Zidul si obiectele descoperite au o vechime de 4.500 - 4.000 de ani.

Arheologul sef Emilian Bota a mai declarat ca in urma sapaturilor au fost "descoperite locuinte preistorice, ceramica din perioada romana si un schelet uman, care ar putea indica faptul ca acolo exista un cimitir medieval. Pana cand nu se termina descarcarea arhelogica, noul sediu nu poate fi construit". Citeste AICI detalii.

Bota a mai afirmat ca cel mai probabil in primavara anului 2012 va fi finalizata descarcarea arheologica si vor putea reincepe lucrarile de constructie ale sediului ISJ Cluj si ale salii de sport, de care va beneficia clubul sportiv CSS Viitor.

 

Vezi mai jos cum ar urma sa arate viitorul sediu al ISJ Cluj...

VEZI cum va arata noul sediul Inspectoratului Scolar Judetean Cluj - Galerie FOTO



Vasile Ielciu

Comentarii Facebook