E oficial! Lacul Chios va fi transformat în patinoar public, dar va fi unul natural, fără construcții în plus


Primarul Emil Boc a spus că din iarna viitoare, lacul Chios va fi transformat în patinoar artificial. 

De ani de zile mă cert cu cei de la Comisia de Monumente Istorice Cluj, formată din specialiști, care blochează construcția unui patinoar pe lacul Chios. Este un loc natural care e simplu și ar fi ușor de făcut”, a declarat primarul Emil Boc.

Edilul a precizat că nu vor mai fi făcute construcții pe lacul Chios, ci va fi amenajat un patinoar natural, numai când temperaturile sunt negative. 

Am luat această decizie ca pe lacul Chios să amenajez un patinoar natural, care va funcționa numai atunci când vremea va permite. Vom coborî nivelul apei din lac pentru a putea folosi gheața. RADP va avea un aparat care va amenaja suprafața de gheață și va interveni când va trebui. Nu se vor mai face alte amenajări, care nu sunt dorite de Comisia Monumentelor Istorice”, a mai spus primarul Emil Boc.

În 1900, pe lacul Chios se organizau concursuri de patinaj

Lacul Chios era folosit și până acum ca patinoar, dar în mod neoficial și fără să fie amenajat.

Lacul Chios din Parcul Central era punctul central al orașului în iernile de demult. ”Avem imagini din 1900 cu lacul care era transformat iarna în patinoar. Pe lângă concursuri sportive, patinoarul era un loc de întâlnire unde venea lumea bună. După model vienez, o orchestră cânta aici şi se organizau baluri mascate la lumina făcliilor”, spune Ucu Bodiceanu, cel care a realizat o colecţie de fotografii cu Clujul Vechi, pe care le vedeți în linkul de mai jos.

Pe Lacul Chios, acum 100 de ani era patinoar, dar, în 2021, legea nu mai permite asta - FOTO

Comentarii Facebook