Noi promisiuni legate de refacerea Podului Garibaldi. Se vorbește despre asta de aproape 10 ani - VIDEO


Podul Garibaldi ar putea fi totuși modernizat, a anunțat primarul Emil Boc, care a spus că la ultimele licitații nu s-a prezentat nimeni. 

Inițial, Primăria Cluj-Napoca a cheltuit bani pentru un proiect modern, dar apoi a fost refăcut de o altă firmă și s-a abordat un stil clasic. 

Boc a spus că podul va fi refăcut în acest an, urmând să fie păstrat și traficul pe o bandă. Lucrarea este una dificilă, pentru că podul este o zonă importantă de legătură între Grigorescu și restul orașului.

a43e7333e1a920bec5ec2a7fad70db24.jpg

6dcd6279bea8fa78cb01809f923ae91d.jpg

Foto: Varianta ”modernă” a Podului Garibaldi

Primarul Emil Boc a anunțat în februarie 2014 că podul Garibaldi va fi refăcut într-un stil aparte, după un proiect arhitectural modern și futurist.

La conferința de presă de miercuri, mai 2014, primarul a declarat că arhitecții din Comisia de Urbanism au respins proiectul și au aprobat numai un pod simplu, fără arcade, care să îl scoată în evidență.

M-am consultat cu arhitecții și toți s-au opus. Mi-au spus că trebuie să fie un proiect simplu”, a spus, atunci, Emil Boc.

Arhitectul Șerban Țigănaș, membru al Comisiei de Urbanism Cluj, a spus că un pod cu arcade nu se încadrează în ansamblul Sălii Polivalente și a stadionului Cluj Arena și că ar îngreuna zona. Țigănaș a spus, în plus, că proiectul arhitecților care au ”desenat” podul Garibaldi nu este ”sincer”.

Era o contradicţie între formele mari din zonă, stadionul Cluj Arena şi Sala Polivalentă, şi podul Garibaldi, care e un acaret funcţional, să spun aşa, şi care trebuie să lege malurile. Apoi, un pod este frumos când are o structura de rezistenţă SINCER exprimată. Aici nu era cazul, structura era de alt tip, fiind doar o mască”, a declarat Ţigănaş.

Vezi mai jos podul cu ardade sau fără.

Comentarii Facebook