După cheful cu Ghiță Munteanu, duminică a fost majorat ” de pandemie” la Nick Ballroom, în Dej - FOTO


La Nick Ballroom, localul amendat pentru cheful de Sfântul Valentin, a urmat o mică petrecere și duminică, 14 februarie.

Duminică a fost majorat la Nick Ballroom, după cheful de aseară (sâmbătă seara) cu Ghiță Munteanu”, ne-a semnalat un cititor.

După cum se vede în imaginile postate de cei care au participat la eveniment nu a fost foarte multă lume la majorat, dar nimeni nu purta mască. ”Majorat în pandemie, alături de prieteni”, a spus unul dintre participanți.

Conform hotărârii care a intrat în vigoare la miezul nopții și se aplică din 14 februarie, Dejul este în scenariul galben, cu o incidență de 2,24 cazuri la mia de locuitori, iar ”activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6.00-23.00, cu respectarea obligațiilor stabilite ordin comun al ministrului sănătății și al ministrului economiei, antreprenoriatului și turismului”.

Astfel, că la Dej se pot organiza evenimente cu respectarea limitei de 30% din capacitatea localului, ceea ce în cazul acestui majorat s-a respectat. Sala pare a fi goală, fiind mai mult o petrecere în familie. 

Sâmbătă seara, poliția a descins la Nick Ballroom și a depistat că funcționa la 60% din capacitate, iar după câteva ore s-a ajuns la 90% din capacitate, fiind date amenzi și dispusă sistarea activității. 

În acest ritm, Dejul va intra în curând în scenariul rosu. În 1 februarie, rata de incidență în oraș era de 1,55 cazuri la mia de locuitori, iar acum s-a ajuns la 2,24 cazuri la mia de locuitori, trendul fiind clar în creștere. După depășirea ratei de 3 cazuri la mia de locuitori, în Dej vor fi închise localurile. 

Comentarii Facebook