După ce a stat ani de zile în concediu de boală, clujeanul Ioan Oleleu s-a însănătoșit, fiind numit vicepreședinte ANSVSA


Ioan Oleleu, fostul director al Direcției Sanitar Veterinare Cluj, schimbat acum câțiva ani s-a refugiat mult timp sub ”protecția” concediu medical (tehnică folosită de mulți directori schimbați), dar acum s-a reactivat, fiind numit vicepreședinte ANSVSA.

Joi, 17 martie, primul-ministru Nicolae Ciucă a luat decizia numirii lui Ioan Oleleu în funcția de vicepreședinte al ANSVSA – Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, cu rang de secretar de stat.

Oleleu îl înlocuiește pe Mihai Ponea, care se va întoarce la DSVSA Vaslui.

Originar din comuna Beliș, județul Cluj, Ioan Oleleu este fost consilier județean, vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj în perioada 2012-2016 (USL) și fost secretar executiv al PSD Cluj. Ioan Oleleu este fost director al DSVSA Cluj, iar în prezent ocupa funcția de director adjunct, scrie Apuseni.info.

Ioan Oleleu este considerat un apropiat al Grupului de la Cluj.

În acest moment, ANSVSA este condusă de președintele Alexandru Bociu, de vicepreședinții Csutak Nagy Laszlo, Dănuț Păle și Ioan Oleleu, și de secretarul general Stelian Caramitru.

Tehnica ”concediului medical” este folosită de mulți bugetari directori schimbați din funcție, pentru a nu putea fi demiși sau pentru a putea contesta măsurile. În 99% din cazuri, numirile directorilor în instituțiile publice se fac pe linie de partid, iar la schimbarea puterii politice, aceștia pierd privilegiile. Nu toți acceptă situația și se refugiază în concediu medical. În această situație a fost și directorul Direcției de Drumuri și Poduri Cluj, care a fost demis, dar a fugit în ”medical” luni bune, până când a aranjat repunerea în funcție. 

Ioan Oleleu a fost bolnav mai mult de 12 luni, fiind în permanență în concediu medical. Se pare că acum, cu ocazia acestui post, Oleleu s-a însănătoșit și poate reveni în câmpul muncii. 

Comentarii Facebook