Drumarii clujeni au intervenit pe drumurile județene. A nins la munte

 

Consiliul Județean Cluj informează participanții la trafic în legătură cu faptul că, la această oră, la nivelul județului Cluj, nu există drumuri județene blocate sau închise circulației rutiere.

 

Totodată, nu au fost înregistrate incidente sau accidente rutiere cauzate de condițiile meteorologice sau de starea drumurilor.

 

Astfel, în cursul dimineții de luni, 30 octombrie 2017, la ora 8.30, pe raza județului Cluj circulația se desfășura normal.

 

Clujenii pot să stea liniștiți, drumurile județene din Cluj au trecut cu bine primul test al sezonului rece din acest an și sunt pregătite pentru tot ceea ce iarna va aduce. Așa după cum am informat deja, contractele subsecvente pentru deszăpeziri au fost semnate din timp, la fel ca și  planul operativ de intervenții în baza căruia se derulează pe drumurile județene toate operațiunile specifice iernii”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

 

În contextul fenomenelor meteorologice deosebite pentru această perioadă a anului care s-au manifestat pe raza județului Cluj în ultimele zile, cu precădere în zona montană, respectiv vânt cu intensificări de 70-80 km/h și chiar 90 km/h pe creste, precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare și depunere de strat de zăpadă cu o grosime de 1-3 centimetri, s-a intervenit pe două drumuri județene, respectiv pe DJ 107P Someșu Rece – Mărișel și DJ 103K Căpușu Mare – Agârbiciu – Dângău –  Râșca – Beliș iar la această oră se acționează pe drumul județean DJ 108C Răchițele – Doda Pilii – Ic Ponor. În toate aceste situații s-a intervenit cu utilaje cu lamă pentru curățarea zăpezii de pe carosabil, fiind folosită o cantitate de 20 de tone de material antiderapant pentru combaterea poleiului și a lunecușului, inclusiv sare.

Tot în zona de munte, în situații cu totul izolate, s-a intervenit pentru înlăturarea unor copaci sau a materialului pietros de pe carosabil sau din apropierea căii de rulare.

 

În ceea ce privește drumurile județene din județul Cluj, firmele responsabile pentru asigurarea serviciilor de deszăpezire precum și a altor lucrări specifice pe timp de iarnă sunt SC Diferit SRL pentru lotul 1 (zona Gilău-Huedin), respectiv Asocierea Drumuri și Poduri Județene Cluj SA – Societatea de Construcții Napoca SA pentru loturile 2 (zona Turda) și 3 (zona Gherla-Dej).

Comentarii Facebook