Dr. Mencinicopschi dă sfaturi alimentare pentru Crăciun. Cum trebuie să mâncăm!

 

Doctorul Mencinicopschi a oferit anumite sfaturi pentru o alimentație sănătoasă de Crăciun.

 

Sarmalele trebuie însoţite chiar de varza în care sunt făcute. Un pat de varză pe care punem sarmalele ajută la digestie. Dacă avem poftă putem să mâncăm şi puţină mămăliguţă. Dar mămăliga de azi nu mai e ce-a fost. Înainte era un porumb sticlos, special, care avea alte caracteristici şi din care ieşea mălai integral, care îşi păstra tărâţa. Acum mălaiul se face din alt soi de porumb. De aceea mămăliga se face în două-trei minute, înainte dura mult mai mult. Deci mămăliga trebuie consumată cu multă moderaţie. Dacă am mâncat friptura, facem pauză. După friptură ar trebui să mâncăm câteva bucăţi de ananas sau kiwi şi apoi pauză. Ar fi bine să facem şi o plimbare, este foarte util să te mişti măcar 10 minute după masă”, a afirmat dr. Menci.

 

Despre cozonac, nutriționistul a spus că trebuie avut în vedere că sunt plini de calorii. ”Cozonacul nu e mereu cozonac. Scrie pe el cozonac natural, dar e plin de E-uri. O felie de cozonac de 30 de grame poate avea şi 200 de kilocalorii. Asta nu înseamnă că e rău, e rău dacă mâncăm mult şi dacă mâncăm alimentele unul după altul. De aceea e indicat să facem pauză între alimente, să mai bem un ceai sau o cafea şi să nu mâncăm apoi 20 de sarmale!”, a mai precizat Mencinicopschi, conform realitatea.net.

 

Dacă te culci cu stomacul plin, somnul este neliniştitor, ai tot felul de visuri groaznice şi te trezeşti mai obosit decât te-ai culcat. Seara ar fi bine să mâncăm o salată de legume, chiar şi cu ciuperci, care sunt cam neglijate. De exemplu buretele, care pe lângă faptul că are puţine calorii, ajută şi la detoxifiere. În perioada rece avem nevoie ca sistemul nostru imunitar să fie foarte puternic. Înainte de culcare, am putea să consumăm un fruct. Dacă vrem să ne răsfăţăm, merge un fruct mai exotic - ananasul. Ananasul ar trebui să însoţească mâncărurile foarte grase”, a mai spus Mencinicopschi.

 

Fripturile de porc nu trebuie asortate cu cartofi prăjiţi sau orez, ci cu legumele sotate sau grilate, care ajută la digestie.

Comentarii Facebook