Duminica 28 Aprilie

Două azile de bătrâni clandestine au fost depistate la Cluj. Drama de la azilele groazei i-a trezit pe funcționari din somn?


Două centre de îngrijire a bătrânilor clandestine au fost depistate la Cluj, după scandalul azilelor groazei din județul Ilfov. Până acum, la Cluj s-a închis ochii, iar instituțiile abilitate nu au prea făcute verificări. Drama din azilele din Ilfov i-au trezit și pe funcționarii clujeni la viață.

În 10-12 iulie au fost făcute noi verificări:

”Până în prezent au fost verificate 41 (22 centre private, 19 finanțate de la bugetul de stat) de centre rezidențiale dintr-un total de 99, aflate în evidență, astfel:

- 75 de amenzi, cumulând o valoare totală de 678.300 RON.

- 84 de avertismente,

- 2 suspendări parțiale ( un centru cu 3 camere suspendate și un centru cu o Ordonanță de interzicere a activității privind prepararea de mâncare, in vederea autorizarii DSVSA)

- nu există centre închise.

- au fost identificate 2 centre clandestine (unul fiind deja în curs de licențiere)”, anunță prefectura Cluj. 

Azilele clandestine sunt în Turda, ”aflat în procedură de licențiere.

Celălalt, pe urma căruia este inspecția socială, a avut activitatea în Floresti, apoi s-a mutat în Apahida. S-au făcut demersuri la IPJ pentru identificarea activități, care se presupune ca este în prezent în Cluj-Napoca”, a anunțat prefectul Irina Munteanu.

Comentarii Facebook