Oferta pentru ceferistii disponibilizati: cursuri gratuite de barman si ospatar

Sindicatul Libertatea Cai Ferate Cluj deruleaza un proiect cu finantare europeana prin care ofera sansa ceferistilor disponibilizati, dar si altor someri, sa devina barmani sau ospatari.

 

"Proiectul O noua sansa pentru fostii angajati! are ca obiectiv principal contribuirea la imbunatatirea capacitatii de ocupare a unui loc de munca a fostilor angajati, a somerilor, inclusiv a celor tineri si a celor de lunga durata, dar si a persoanelor inactive", se arata intr-un comunicat al Sindicatului Libertatea Cai Ferate.

 

Cursurile de ospatar dureaza sase luni, iar cele de barman o luna, dar acestea din urma pot fi facute doar de cei care au absolvit cursul de ospatar. Cursurile vor incepe in luna mai. "Pe langa faptul ca absolventii vor urma acest curs gratuit, in momentul in care vor primi diploma acestia vor primi si o subventie pentru fiecare luna de curs in parte", mai anunta organizatorii.

 

Valoarea totala a proiectului este estimata la doua milioane de lei, din care 98% reprezinta finantarea europeana nerambursabila. Proiectul se deruleaza in parteneriat cu Asociatia pentru Infrastructura Regionala si Dezvoltare Durabila Somes Dej, care va realiza activitati de formare profesionala pentru ocupatiile pentru care este acreditat.

 

Peste 1.000 de nagajati de pe raza Regionalei CFR Cluj au fost disponibilizati in 2010.

Comentarii Facebook