Doi polițiști clujeni și o angajată a primăriei din Negreni, băgați după gratii pentru fals în declarații


Trei clujeni au ajuns după gratii, doi dintre ei fiind polițiști, iar a treia persoană fiind atât angajată a primăriei Negreni, cât și iubita unuia dintre cei doi.

Totul a început de la un accident soldat doar cu pagube materiale, provocat de Gheroghe Matiș, polițist din comuna Poieni.

Și-a pus iubita să mintă pentru el

Potrivit procurorilor, Gheroghe Matiș a provocat un accident de circulație în orașul Huedin în noaptea de 22 spre 23 Iulie 2021, în jurul orei 3.35, acesta aflându-se sub influența alcoolului.

Imediat după accident, între orele 4.00-5.00, în timp ce se afla în locuința iubitei lui, Diana Ilea, din orașul Huedin, cu intenție, Gheroghe Matiș a determinat-o pe aceasta să se prezinte la Poliția orașului Huedin și să declare că ea era la volanul mașinii care avea numere provizorii de Germania.

Femeia a minițit, i-a spus polițistului că ea se afla la volan în momentul accidentului 

Cei doi „l-au determinat pe agentul de poliție Eugen Zirbo să întocmească procesul verbal de contravenție în care a atestat aspecte care nu corespund adevărului, respectiv că femeia a condus autovehiculul, aplicându-i inculpatei sancțiunea avertismentului”, arată procurorii.

Eugen Zirbo era atunci angajat la Secția 8 Poliție Rurală Huedin, în prezent fiind agent de poliție în cadrul Secției 6 Poliție Rurală Florești.

Gheroghe Matiș a fost condamnat la un an închisoare pentru instigare la fals în declarații, Eugen Zirbo la 8 luni închisoare pentru complicitate la fals în declarații, iar Diana Ilea la 8 luni de închisare pentru fals în declarații. De asemenea, Judecătoria Huedin i-a obligat pe cei trei inculpați la plata către stat a sumei de 600 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Decizia instanței poate fi atacată în termen de 10 zile.

Sursa: Cluj24

Comentarii Facebook