Cluj: Băiat de la Pata Rât dat afară de la Decathlon, pentru că era ”diferit”. La Târgul de Crăciun scena s-a repetat: ”Nu ne lasă jandarmii!”


Cei de la Pata Rât au o reală problemă de a se integra în Clujul anului 2022, în care este clar că acești oameni sunt discriminați.

NU NE LASĂ JANDARMII...

Azi am fost la Decathlon cu Claudiu, un băiat timid, cu mult bun simț și zâmbitor din comunitatea de la Pata Rât, "favela" Clujului. Claudiu nu avea decât o pereche ruptă de încălțăminte, așa că m-am oferit să îi cumpăr, oferindu-i lui posibilitatea de a alege. Mulțumesc Anca Georgescu pentru oportunitate. Am ajuns cu câteva minute mai devreme de ora deschiderii. Eram și cu Claudiu, și cu Ana, fiica mea. Când dăm să intrăm, paznicul, super zelos și agresiv, ne ia în primire: "Încă nu e deschis!" Mai erau două minute, așa că decidem să așteptăm în micul hol de dinainte intrării. Paznicul ne spune: ”Nu, ieșiți afară! Acolo se așteaptă!” deși mai erau oameni care așteptau acolo. Am tendința să ripostez, dar Claudiu, obișnuit cu atitudinea asta față de cei ca el, iese calm afară. Decid să îl urmez.

Pe drum către casa lui de pe strada Cantonului, trecem pe lângă Târgul de Crăciun. Îl întreb dacă a fost acolo. Mi-a spus că nu are bani. I-am spus că și eu am fost cu Ana cu o zi înainte și doar ne-am plimbat, fără să cumpărăm nimic. A spus că el nu are voie asta: ”Nu ne lasă jandarmii”, a relatat Andrei, pe Facebook.

Comentarii Facebook