Doi aviatori, soț și soție, din Câmpia Turzii au nevoie de AJUTOR în lupta cu cancerul. Au fost diagnosticați în același timp


Carmen și Marian Mitrică, părinții a doi copii și militari la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii, au fost diagnosticați în același timp cu cancer. 

El, comandor, a fost diagnosticat, în urmă cu câteva luni, cu cancer extins la o coastă și a găsit soluția cea mai potrivită pentru tratament la o clinică din Turcia, unde este și acum. Soția sa, Carmen, a decis să-și însoțească soțul în Turcia, pentru a-i fi alături în aceste momente. Ea este controlor de trafic la aceeași bază aeriană. Deoarece nu-și făcuse analizele de mult timp, le-a făcut la clinica din Turcia, unde și ea a fost descoperită cu cancer mamar în stadiul IV.

Soții luptă împreună împotriva cancerului

De luna trecută, de când s-au internat, cei doi luptă împreună împotriva bolii, la clinica din Turcia, însă costurile de tratament sunt foarte mari. Până în acest moment, au cheltuit peste 70.000 de euro. Bani primiți de la un prieten, 50.000 de euro, care și-i adunase ca să-și cumpere un apartament, și din diverse donații, în special de la colegii militari. Și-au vândut un apartament modest, cu 16.000 de euro, pe care îl aveau de când lucrau la Baza Aeriană Deveselu, relatează Cluj24.

Totuși, tratamentele conținuă și mai au nevoie de mulți bani, poate chiar alte zeci de mii de euro. Așadar, au nevoie de ajutor.

Împreună la bine și la greu! După cum bine știm momentele grele nu vin niciodată singure. Colegul nostru, comandorul (r.) Marian Mitrică a fost diagnosticat cu cancer, sarcom în fază extinsă localizat la coasta IX. El se află în aceste momente în Turcia unde urmează să fie operat. Marian a fost instructor de navigație aeriană la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” . Veștile proaste nu se termină aici pentru familia Mitrică.

Soția sa, Carmen, era însoțitor, era alături de soțul ei să îl sprijine în această grea perioadă. Din păcate în urma unui control de rutină a fost și ea diagnosticată cu cancer mamar în stadiul IV. Plutonierul major Carmen Mitrică este controlor de trafic aerian și acum internată alături de soțul ei în Turcia, unde luptă împreună împotriva cancerului.

Cei care doresc să îi ajute o pot face utilizând următoarele conturi:

RO96BTRLRONCRT0053892002

Titular cont RON: Marian Mitrică

RO62BTRL05101201549332XX

Titular cont RON: Carmen Mitrică

Orice sprijin poate contribui la drumul spre vindecare al colegilor noștri”, anunță Ministerul Apărării Naționale.

Medicul de la Câmpia Turzii mi-a zis: „Du-te la Cluj, că nu mai e de stat. Du-te la Cluj, că ce văd eu aici nu este în regulă”. Am fost la Cluj, la Spitalul Militar, unde medicii au suspectat o tumoră de natură nu tocmai bună, o tumoră malignă. Au luat decizia să facem o biopsie şi în urma analizelor de laborator a reieşit că e un sarcom, dar n-au reuşit să identifice varietatea de sarcom, au zis că este posibilă una dintre patru varietăţi, pe care le-au şi notat în raportul medical.

Pentru a identifica cu precizie tipul şi, în consecinţă, şi tratamentul, abordarea terapeutică, să facem analize moleculare la proba de ţesut. Şi cu ideea de a face analizele moleculare am venit în Turcia, unde am ajuns din căutări în căutări”, spune Marian.

Tipul de celule canceroase a fost identificat, iar decizia medicilor din Turcia a fost de intervenţie chirurgicală imediată. Urmează în continuare tratamente, investigaţii. Şi bani, mulţi bani.

Banii îi avem de la un prieten. Ne-a zis: mergeţi şi rezolvaţi-vă problemele şi ne-a făcut un virament de 250.000 de lei, 50.000 de euro. În secunda 1 noi am aflat şi în secunda 2 el ne-a virat banii”, mai spune Marian, pentru Cluj24.

Am zis că dacă tot sunt aici cu el, am solicitat un control, pentru că mă durea sânul. Şi surpriză. I-am şocat pe doctori. Când mi-au făcut prima mamografie au înţepenit. M-au luat de mânuţă şi mi-au zis: eşti de mers colo, colo, colo. Nu mai ştiam ce să fac. El era băgat la operaţie, aveam nevoie de bani şi la mine erau urgenţe. Totul s-a transformat în urgenţă.

Medicii încercau să nu mă sperie, dar mi-au zis că de la sân au plecat metastaze către subbraţ şi că-mi trebuie urgent biopsie, pe care mi-au programat-o deja a doua zi. Mi-au spus că am cancer în stadiul 4, cu metastaze plecate la subbraţ şi pe coaste. Mi-au mai făcut investigaţii şi mi-au descoperit metastaze şi la cap. Au venit toate atât de rapid una după alta. Ursu era operat, eu aflam veştile astea… Şi toate însemnau bani”, povestește și  Carmen.

Bunătatea oamenilor i-a surprins

Cei doi soţi, aflaţi în continuare la tratament în Turcia, sunt impresionaţi de reacţia oamenilor. Mulţi i-au ajutat. Din puţinul lor, persoane necunoscute au contribuit cu cât au putut.

Dincolo de povestea asta a noastră, care, da, când o auzi, este cumva dramatică. Şi ea este… Dar dincolo de chestia asta, unul dintre cele mai importante lucruri care s-au întâmplat este reacţia oamenilor. Cineva din Sighetu Marmaţiei, de exemplu, de care nu auzisem vreodată, a pus în conturile noastre. Asta este impresionant. Şi profit de ocazia asta pentru a spune mulţumesc. Mulţumesc din adâncul sufletului, din adâncul inimii. Nu ştiu cum poate fi răsplătită generozitatea aceasta”, spune Marian.

Nu ne-am simţit singuri. A fost fantastic. Au fost inimile lor, care s-au conectat cu inimile noastre. Mulţumim”, completează Carmen.


Comentarii Facebook