Sambata 23 Septembrie

Cîmpeanu: Școlile rămân deschise, indiferent de incidența din localitate


Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase de pe teritoriul României a decis în unanimitate să decupleze școlile de la incidența localității adoptarea deciziilor de suspendare a prezenței fizice în funcție de cazurile confirmate la nivel de clasă/școală, în paralel cu intensificarea măsurilor de control din partea autorităților competente, în vederea respectării stricte a regulilor de protecție sanitară în școli.

Astfel, începând de luni, 4 octombrie, școlile vor funcționa indiferent de incidența din localitate.

Școlile rămân deschise și după 6 la mie

Grupul a mai decis adoptarea de măsuri suplimentare având ca obiectiv amplificarea testării în școli, prin formularea unei solicitări către Agenția Națională a Medicamentului cu privire la aprobarea utilizării testelor non-invazive pe bază de salivă, cu rol de screening.

După această primă etapă urmează adoptarea unei Hotărâri CNSU, apoi validarea prin Hotărâre de Guvern și abilitarea miniștrilor educației și sănătății să opereze modificări în ordinul comun, în concordanță cu hotărârile adoptate. Tot acest proces se va finaliza până vineri, 1 octombrie, în vederea stabilirii formulei de funcționare a școlilor, începând cu ziua de luni, 4 octombrie 2021”, transmite Cîmpeanu.

Comentarii Facebook