Furt la Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca. Un jandarm a rămas fără o stație de emisie specială

 

O stație de emisie recepție care aparţine Jandarmeriei Române a fost furată, marți dimineața, chiar din sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca. 

 

Este vorba despre o stație de emisie care are un soft special prin care păoate fi accesată baza de date ale Serviciilor de Evidenţa Populaţiei, Serviciului de Cazier şi a Serviciului de Înmatriculări. 

 

De asemenea, pot fi ascultate toate comunicaţiile serviciilor speciale: Poliţie, Jandarmerie, Pompieri sau Ambulanţă. Utilizatorul poate afla, de la Evidenţa Populaţiei, informații despre orice cetăţean român român, precum adresa, CNP, serie şi număr de buletin, dacă are cazier sau nu, dacă şi-a plătit amenzile de circulaţie sau alte penalități.

 

Preşedintele Judecătoriei Cluj Napoca, judecătorul Lucian Marian, a declarat că furtul a fost raportat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca. ”Din câte am aflat s-a furat sau s-a pierdut o staţie de emisie recepţie cu un soft special. Mai multe date nu cunosc, dar se fac cercetări”, a declarat magistratul.

 

Palatul de Justiţie din Cluj a fost împânzit de jandarmii de la Brigada de Intervenţie şi de ofiţerii de la Biroul de Informaţii al Inspectoratului de Jandarmi Cluj. 

 

Stația a fost furată între orele 9.00 și 10.00, în timp ce se afla la încărcat. Verificările efectuate arată că, în ora menționată, din sediul Parchetului au ieşit 59 de persoane.

 

A fost un incident, dar nu este vorba despre ceva grav. E ca și când s-ar fi furat un capăt de ață. Stația a fost dezactivată printr-un cod special. Acum nu este mai multe decât o piatră. În proporție de 99% știm cine a furat-o și știm cine a intrat acolo. Suntem pe urmele hoțului”, a explicat generalul Aurel Litan, șeful Inspectoratului de Jandarmi Cluj. 

Comentarii Facebook