Directorul scolii "Didactica Nova", Dorel Avram, arestat la Cluj in cazul "Mita la Bac" - VIDEO

 

Directorul Scolii Didactica Nova, Dorel Avram, a fost arestat pentru 29 de zile, fiind acuzat ca a primit 900 de euro de la un elev in schimbul promovarii Bac-ului.

 

Decizia de arestare a directorului Dorel Avram a fost luata de magistratii Curtii de Apel Cluj la cererea procurorilor DNA. Acestia au prezentat instantei declaratia unui elev, care sustine ca i-a dat directorului 600 de euro in schimbul promovarii examenului de Bacalaureat. Aparatorul lui Dorel Avram a cerut cercetarea in stare de libertate, dar magistratii au decis arestarea directorului.

 

In acelasi dosar mai sunt acuzati Ioan Rus, director al Grupului Scolar "Alexandru Borza", si Ioan Vaidahazan, director adjunct al Colegiului Tehnic "Edmond Nicolau". Acestia au fost arestati la inceputul lunii iulie.

 

Potrivit procurorilor, Ioan Rus a primit sume cuprinse intre 1.000 si 1.300 de euro de la mai multi candidati, promitand ca va interveni pe langa membrii Comisiei de bacalaureat de la Grupul Scolar "Alexandru Borza" in vederea "asigurarii promovarii in mod fraudulos a probei de limba si literatura romana". Si Ioan Vaidahazan, membru in Comisia de bacalaureat si director adjunct la Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" din Cluj-Napoca, a pretins si primit de la un candidat suma de 400 euro pentru a-l ajuta sa promoveze probele scrise la examenul de bacalaureat.

 

Cei doi sunt acuzati ca au primit banii pentru a multiplica la un xerox color cele 42 de lucrari si pentru a le distruge pe cele completate de candidati in timpul examenului.

Comentarii Facebook