Directorul IML Cluj a luat nota 2.97 la examenul pe post. DEMISIA!

 

Mai mulți medici de la IML Cluj cer demisia directorului Marius Vartic, considerat a fi ”dăunător” pentru Institut.

 

Medicii scot în evidență mai multe scandaluri în care a fost implicat Institutul de Medicină Legală Cluj, printre care dispariția unui cadavru, dar și faptul că Marius Vartic nu ar fi bine pregătit, obținând la ocuparea postului nota de 2.97.

 

Scrisoarea este semnată de medicii Dan Paul Mucichescu, Dan Perju-Dumbravă, Costel Siserman şi Cristian Gherman.

 

”Considerăm că managementul dvs. este defectuos şi dăunător Insitutului. Nu ne referim numai la conducerea defectuoasă a compartimentului de preosectură care a dus la pierderea unor cadavre sau găsirea neaşteptată a altora, ci şi la faptul că o serie de expertize de importanţă majoră, nu pot fi efectuate datorită faptului că medicii pishiatri refuză să participe la efectuare lor. De altfel, aţi fost demis pentru management defectuos în urma controlului efectuat de Ministerul Sănătăţii.

 

Aţi desfiinţat raportul de gardă. Rolul raportului de gardă, în afară de cel de informare, este şi rămâne acela de a da posibilitatea colegilor rezidenţi să exerseze şi să sistematizeze limbajul medico-legal, să-şi lămurească mecanismele producerii leziunilor şi să evalueze corect cauzele producerii deceselor. A desfiinţa raportul de gardă însemnă a afecta fundamental procesul didactic, trăsătură sine qua non a unui institut.

 

Aţi dezorganizat activitatea institutului blocând la dispoziţia dvs. două cadre medii care înainte se ocupau numai de redactarea actelor medico-legale şi de asigurarea asistenţei medii la nivelul cabinetului de consultaţii medico-legale. În felul acesta aţi reuşit să determinaţi apariţia unor întârzieri masive în redactarea actelor medico-legale.

 

Nota pe care aţi obţinut-o la examenul susţinut pentru ocuparea funcţiei de director al IML Cluj, în vara aceasta, nota 2.97, vă descalifică pentru ocuparea acestei funcţii, chiar şi în calitate de interimar.

 

Apreciem că nu puteţi fi directorul unui Institut de Medicină Legală atâta timp cât, în mod sistematic, evitaţi să rezolvaţi cazurile medico-legale complicate (omoruri, culpe medicale).

 

Comportamentul dvs. faţă de angajaţii institutului este inadecvat: raptusuri manifestate prin urlete, înjurături, lovirea colegilor, ameninţări etc. Atmosfera tensionată pe care institutul o are cu beneficiarii activităţii noştri (poliţie, procuratură, instanţe) este tot rezultatul modului în care înţelegeţi să conduceţi institutul şi să comunicaţi cu reprezentanţi ai acestor instituţii, atât prin comportament cât şi prin plângerile penale având sursă institutul, cu care acestea au fost sufocate.

 

Nu în ultimul rând, imaginea proastă pe care institutul o are în rândul publicului, realizată prin intermediul presei, vi se datorează. Informaţii din "surse" care nu vă sunt străine - de regulă denaturate, imagini foto - ajung în mass-media afectând imaginea institutului.

 

De asemenea, considerăm că nu poate fi directorul unui Institut Medico-Legal o persoană care cenzurează şi violează corespondenţa privată a colaboratorilor.

 

Avem convingerea că veţi aprecia motivele noastre ca fiind rezonabile şi veţi da curs solicitării noastre, întrucât rămânerea dvs. în funcţie devine penibilă atât pentru persoana dvs. cât şi pentru puţinii susţinători ai dvs.”.

Comentarii Facebook