Directorul ADRNV Claudiu Coşier: "Activitatea noastră nu este afectată"

 

Directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională de Nord – Vest (ADRNV), Claudiu Coşier, a declarat, vineri, că demersul activităţii instituţiei nu va avea de suferit în urma arestării contabilei care a delapidat instituţia cu  1,8 milioane de euro.


Claudiu Coşier a declarat vineri, că nu va fi afectată nici capacitatea de implementare a Programului Operaţional Regional (POR), iar sumele sustrase prin înşelăciune de către contabila instituţiei nu sunt fonduri europene, ci sume care au aparţinut ADRNV.

Nu va fi afectată capacitatea noastră administrativă pentru implementarea POR în urma incidentului cu contabila arestată pentru că şi-ar fi însuşit diverse sume. Activitatea noastră nu este afectată, avem înţelepciunea să luăm măsurile astfel încât să continuăm activitatea fără a fi înregistrate perturbări. Sperăm să recuperăm cât se poate de mult din prejudiciu, am anunţat Ministerul Afacerilor Europene despre această situaţie şi sperăm ca în urma demersurilor noastre să reducem impactul şi să sporim şansele de a recuperare a prejudiciului. Sumele sustrase prin înşelăciune nu sunt fonduri europene, ci sume care au aparţinut ADRNV”, a spus Coşier.


Pentru a preveni pe viitor incidente asemănătoare cu cel provocat de contabila Cosmina Druţă, Coşier a spus că la nivelul ADNRV vor fi implementate noi măsuri de control financiar intern.

În urma arestării contabilei Cosmina Druţă, Claudiu Coşier a spus că a fost afectată capacitatea ADRNV de a se implica în noile proiecte de investiţii planificate, în condiţiile în care instituţia îşi dorea să aibă un rol activ ca promotor al Parcului Ştiinţific şi Tehnologic Cluj.

Comentarii Facebook