Directorii muzeelor din Cluj sunt de nota 10, a stabilit comisia de specialitate din Consiliul Judetean


Directorii muzeelor din Cluj sunt de nota 10, a stabilit comisia de specialitate din Consiliul Judetean Cluj. Este vorba despre patru directori, intre care si cei de la Muzeul Etnografic si Muzeul Octavian Goga.

Sinteza comisiei de cultura a fost depusa pe masa consilierilor judeteni care s-au contrat, considerand ca notele sunt prea mari.

Maria-Simona Munteanu, directorul Muzeului Etnografic al Transilvaniei a primit nota 9,83, Aurel But, directorul Muzeului Memorial "Octavian Goga" Ciuceam, cu nota de 9,13, Vasile Corpodean, directorul Scolii Populare de Arta "Tudor Jarda", cu nota de 9,73 si Tiberiu Groza, directorul Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj, cu nota de 9,72.

Consilierul judetean PDL, Radu Puscas, a solicitat "reevaluare directorilor pentru ca sunt trase pe banda. N-am avut asa note nici in clasa 1. Nu vreau sa supar pe nimeni, dar ar fi bine sa se respinga".

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise,a declarat si el ca "ar trebui sa stabilim clar niste criterii. Nu inseamna ca nu si-au facut treaba cei din comisie. Ne bucuram ca avem directori atat de bine pregatiti.

Pentru noi este foarte greu sa ajungem la performanta de 9.83 sau de 9.72, asa ca sunt unele dubii in aceasta evaluare
", a spus Tise.

Liviu Medrea, consilierul judetean PSD, le-a luat partea managerilor.

"Eu cred ca trebuie sa plecam de la buna credinta a colegilor nostri, dar daca o punem la indoiala in orice situatie putem sa venim cu idei de subiectivism si putem spune ca e prea mult. Eu cred ca colegii nostri din comisie au avut la dispozitie toata activitatea acestor muzee si nu trebuie sa ii contestam. Cand au fost numiti acesti directori au venit cu un proiect managerial pe care l-am aprobat.

Eu nu cred ca acea comisie care a facut evaluarea nu a avut in vedere criteriile de performanta pe care si le-au propus acesti directori si care a fost aprobate de Consiliul Judetean.

Daca punem in discutie aceasta evaluare ne constestam si pe noi. Este riscant sa facem asemenea aprecieri
", a afrimat Liviu Medrea.

"Conform notelor toti directorii-manageri, cu exceptia celui al Muzeului Etnografic al Transilvaniei, care are conditii de pensionare, au dreptul sa prezinte un nou proiect de management", a precizat Comisia de invatamant, cultura, arta, religie, din cadrul Consiliului Judetean Cluj, prin presedintele Balazs-Becsi Attila.   

In ciuda dezbaterilor, proiectul a fost aprobat de catre Consiliul Judetean Cluj.

Comentarii Facebook