Directorii din dosarul "Mita la Bac", raman in arest


Cei trei directori arestati in luna august in dosarul "Mita la Bac" raman in arest, dupa ce curtea de Apel Cluj a respins recursurile inaintate la hotararea Tribunalului Cluj de prelungire a mandatelor de arestare.

Directorul adjunct al Colegiului "Edmond Nicolau", Ioan Vaidahazan, directorul Grupului scolar "Alexandru Borza", Ioan Rus, si directorul scolii particulare "Didactica Nova" din Cluj-Napoca, Dorel Avram, au solicitat prin aparatorii lor ca masura sa fie inlocuita cu interdictia de a parasi localitatea.

Instanta a respins solicitarea, cu toate ca cei trei s-au aparat si au spus ca nu reprezinta un pericol public.

Judecatorii de la Tribunalul Cluj au prelungit mandatul de arestare a celor trei cu inca 30 de zile. Acestia sunt acuzati ca au xeroxat 42 de lucrari de la proba de Limba Romana de la sesiune Bacalaureatului din iunie - iulie.

Banii, cate 900 de euro de caciula, au fost stransi de directorul liceului particular "Didactica Nova", care s-a angajat ca va "rezolva" ca lucrarile lor sa fie inlocuite cu altele, in care subiectele sunt corect rezolvate.

Directorul Grupului scolar "Alexandru Borza", Ioan Rus, directorul adjunct al Colegiului "Edmond Nicolau" Ioan Vaidahazan si profesorul universitar Ilie Cornoiu, presedintele comisiei de bacalaureat, s-au ocupat de inlocuirea lucrarilor cu altele trase la xerox si de distrugerea celor scrise initial de candidati.

Cu totii sunt cercetati pentru trafic de influenta si luare de mita.

Comentarii Facebook