Miercuri 24 Aprilie

Dialog halucinant între un echipaj de control și un surfer motorizat pe Tarnița: - Mă sugaciule de pe board... / - Mă pi..dă, dar voi… - VIDEO


Lacul Tarnița a fost scena unui dialog halucinant, în cursul zilei de sâmbătă, la ora 13.20, când echipajul de control de la Consiliul Județean Cluj a făcut verificări pe lac, pentru amendarea celor cu motoare termice. 

Barca cu motor termic (poluant) al celor din control s-a intersectat cu un tânăr cu o placă de surf motorizată. 

Pe lac s-a auzit expresia: ”Mă sugaciule de pe board…”. După ce surferul a căzut în apă, acesta le-a spus ”Mă pi..delor, dar voi aveți motor termic!”. Totul părea foarte amical.

Imaginile au fost filmate de avocatul Cristian Gîndac. Acesta are un mesaj către Alin Tișe, șeful Consiliului Județean Cluj, cel care conduce lupta pe Tarnița și Beliș, contra motoarelor care poluează. 

Domnule Tișe, acesta e rezultatul muncii dvs, în ceea ce privește interzicerea utilizării motoarelor termice pe lacul Tarnița. Ieri, 09.08.2021, "din întâmplare" unul sau mai mulți membri ai echipajului ”trimis în control", culmea, era BFF (Best Friends Forever) cu acel individ care utiliza un motor termic pe o placă de surf.

La un moment dat, când echipajul își dă seama că ar trebui totuși să îi atragă atenția în public măcar (nu să-l amendeze așa cum ar fi trebuit), respectivul le răspunde: "Da bă sugaciule cu motor termic, da-te jos în p**a mea”, făcând referire la faptul că barca echipajului de control era dotată tot cu motor termic.

Domnule Tișe, ar fi indicat să solicitați să fie "testat" puțin la capitolul integritate, echipajul care veghează pentru respectarea regulamentului dvs.

Apropo. Vedeți că sunt niște cratere pe baraj, pe cel mic, deja au vechime câțiva ani, dar nu le-ați deranjat că erau prea bine poziționate, nu? Pe lângă asta, este amenajat vreun ponton de către dvs? Să aibă publicul acces? Nu. Doar zone private. Dacă tot vorbim de Tarnița, să le spunem lucrurilor pe nume.

Va solicit sa dispuneți verificări, în limitele competențelor pe care le aveți, pentru incidentul din filmare și apoi să reveniți public cu raportul acestora”, ne-a relatat avocatul.

Schimbul de replici de genul nu avea ce să caute acolo. Apoi la final cu mă pi..dă, el îi lua la întrebări pe jandarmi. Ar fi trebui sa existe un proces verbal prin care să-l fi amendat, dar apoi a mai circulat individul încă 2 sau 3 ore cu pauze”, a mai spus Gîndac.

Pe Tarnița a fost sâmbătă și un concurs de înot pentru copii, iar surferul a trecut pe lângă cei mici, făcând valuri, fără a se gândi că încurcă activitatea puștilor.

Cel de pe surful motorizat nu s-a oprit, după ce s-a întâlnit cu ”pi...zdele” care făceau controlul, ci s-a dat toată ziua pe lac. Pe vechiul Cod Penal, expresia jignitoare adusă unui purtător de uniformă era considerată ultraj, dar acum se aplică numai contravenție. Interesat este de aflat, dacă s-a aplicat vreo amendă.

Jandarmii clujeni spun că ei nu au fost implicați în acest control. 

În urma verificărilor efectuate, a reiesit că jandarmii clujeni nu au fost implicati în dialogul la care se face referire”, precizează jandarmii clujeni. Probabil avocatul Gîndac i-a confundat, pentru că cei din barcă aveau veste albastre. 

Sursele Știri de Cluj spun că în acest weekend, pe lacul Tarnița a fost control, pentru respectarea regulamentului de navigație. Cel care era pe boardul motorizat ar fi Abdul Rahim, cel care opera anii trecuți un ponton cu skijeturi și bărci cu motor pe malul lacului Tarnița.

Acesta s-a opus interzicerii circulației pe lac cu ambarcațiuni cu motoare termice. El chiar a propus o soluție intermediară. ”Despre navigația pe Tarnița: Nu am afirmat că trebuie eliminată, ci limitată (am propus 3 ore pe săptămână pentru ambarcațiunile cu motor termic și acces liber pentru ambacațiunile electrice)”, afirma Abdul Rahim.

Până la urmă, ambarcațiunile cu motoare termice nu mai au voie pe lacurile Tarnița și Beliș, chiar dacă încă unii se opun schimbării. 

Comentarii Facebook