Duminica 26 Martie

Drogați depistați la Electric Castle. Cei prezenți spun că se simte miros de ”iarbă” la greu - FOTO


Jandarmii au fost prezenți în număr mare la Electric Castle și au depistat persoane care se drogau. Cei care participă la festivalul de la Bonțida au relatat, încă de vineri seara, că se simte miros de ”iarbă” peste tot.

Efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca care au acționat cu  ocazia desfăşurării festivalului Electric Castle au constatat un număr de 8 infracțiuni care vizează încălcări ale Legii 143/2000, privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Polițiștii au luat măsuri ferme pentru a menține un climat de siguranță atât în incinta festivalului, cât și în proximitatea acestuia. Participanții la festival au fost întâmpinați de polițiști de prevenire cu recomandări, sfaturi și experimente menite să ajute la răspândirea gradului de conştientizare cu privire la efectele nocive ale consumului de substanțe interzise și alcool.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj și cei din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate au constatat 9 fapte penale care vizează încălcări ale Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri”, precizează Jandarmeria Cluj.

Bate vântul pe la Electric Castle! Boc și Florin Cîțu nu s-au speriat de pandemie, dar festivalierii au stat acasă - FOTO

Polițiștii au aplicat 16 sancțiuni contravenționale pentru încălcări ale legislaţiei rutiere în conformitate cu prevederile O.U.G. 195/2002. De asemenea, ca măsuri complementare, au fost reținute 10 permise de conducere. 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Avram Iancu” al județului Cluj a monitorizat tipurile de risc aflate în domeniul de competență pe timpul desfășurării festivalului de muzică și a asigurat răspunsul operativ în cazul situațiilor de urgență.

Astfel, personalul ISU și SMURD Cluj a acordat prim ajutor calificat și asistență medicală de urgență unui număr de 28 de persoane, nu au fost transportate persoane la unitățile spitalicești.

Zilele viitoare problemele se mută îmn centrul Clujului, unde continuă festivalul.

Comentarii Facebook